Başakşehir Teknik Direktörü Buruk: “Hedefimiz Avrupa'da da başarı”

Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ, şampiyonluğu, "Türk futbolunda bir devrim niteliğinde başarı hikayesi yazıldı" sözleriyle değerlendirdi

Fotoğraf: İHA

Süper Lig'in 33. haftasında konuk ettiği Hes Kablo Kayserispor'u 1-0 yenen ve sezonun tamamlanmasına 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Okan Buruk, büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Buruk hedeflerinin Avrupa'da da başarı olduğunu söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Buruk, "Maçın zor olacağını söyledim, ikinci gol şansı geldi ama ikinci golü bulamadık. Maç devam ederken diğer taraftan bizim maçın durmasından dolayı diğer maçın sonucu geldi. Maç devam ederken şampiyonluğu ilan etmiş olduk. Saha içinde son 20 dakikalık bölümde daha sakin kalmamızı sağladı. Sezon başından beri fedakarca çalışan en başta oyuncularımızı, kendi ekibimi, personelimizi, tesisimizdeki çalışanları, başkanımızı, yönetim kurulumuzu tebrik ediyorum, bizim için önemli fedakarlıklar yaptılar. Mutlu olmamızı sağladılar" ifadelerini kullandı.

Ekran Resmi 2020-07-20 01.27.17.png
Başakşehir, Kayserispor maçının son düdüğü çalmasının ardından sahada büyük coşku yaşandı. Fotoğraf: İHA


Buruk, basın toplantısında, takımın önceki teknik direktörü Abdullah Avcı ile turuncu-lacivertli takıma emek veren oyuncular Emre Belözoğlu, Napoleoni, Mossoro ve diğer isimlere de teşekkür etti. 

Okan Buruk son olarak hedeflerinin Avrupa'da da başarı olduğunu sözlerine ekledi. 

Gümüşdağ: Türk futbolunda bir devrim niteliğinde başarı hikayesi yazıldı  

Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ ise "Türk futbolunda bir devrim niteliğinde başarı hikayesi yazıldı" dedi.

Ekran Resmi 2020-07-20 01.27.24.png
Başkan Göksel Gümüşdağ ile yöneticiler de sahada kutlamalara katıldı. Fotoğraf: İHA
​​​​​


Gümüşdağ, "2014 yılında bir avuç arkadaşımızla Başakşehir kulübünü kurduk. 6. yılımızda Başakşehir Türkiye'nin 6. şampiyonu oldu. Tabii bir avuç taraftarımız var ama inançları çok yüksek. 4-5 yıldır kıl payı kaçırdığımız şampiyonluk vardı. Hiç yılmadık hep mücadele ettik ve inancımızı hiç yitirmedik. Bu takım imkansızı başardı. Tüm teknik ekip ve futbolcuları da kutluyorum. Onlarla gurur duyuyorum. Yönetim kurulunun tamamı çok önemli bir mücadele verdiler. Bu işe çok inandılar. Türk futbolunda bir devrim niteliğinde başarı hikayesi yazıldı. Türkiye'nin yeni şampiyonu hayırlı uğurlu olsun. Kupayı ise sağlık çalışanlarına armağan ediyoruz. Sağlık çalışanları da bu yılın şampiyonudur" şeklinde konuştu.

Başkan Gümüşdağ, Teknik Direktör Okan Buruk ile yollarına devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU