PYD'nin eski lideri Salih Müslim'in yeğeni Mersin'de polise teslim oldu

Türkiye tarafından terörist kabul edilen PYD'nin eski lideri Salih Müslim'in örgüt içerisinde faaliyet gösterdiği iddia edilen yeğeni Dalya Mahmut Müslim, Mersin'de teslim oldu

Salih Müslim'in (sağda) yeğeni olduğu iddia edilen Dalya Mahmut Müslim, polise teslim oldu / Fotoğraf: İHA

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren ve Türkiye tarafından terörist kabul edilen PYD’nin eski lideri olan Salih Müslim’in öz yeğeni olduğu iddia edilen 21 yaşındaki Dalya Mahmut Müslim, Mersin’de polise teslim oldu.

Polisin ikna çalışmaları sonucu teslim olduğu belirtilen  "Viyan Şervan" kod adlı Dalya Mahmut Müslim'in Suriye'de faaliyet gösteren ve kırmızı kategoride aranan "Esma Samur" kod adlı terörist Gülten Altaş'ın yakın korumalığını yaptığı iddia edildi.

Üç aylık hamile olan Müslim'in üç gündür gözetim altında tutulduğu Mersin Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda örgütün maddi kaynaklarıyla alakalı bilgiler verdiği öne sürüldü.

Babası da örgütte

Müslim’in babası Mahmut Müslim'in de Aynularab'da (Kobani) PYD/YPG içinde faaliyet yürüttüğü öğrenildi.

Dalya Mahmut Müslim’in ne zaman ve nasıl Mersin’e geçtiği konusunda bilgi bulunmazken, yılbaşından bu yana yürütülen ikna çalışmaları sonucu teslim olan militan sayısının 110'a ulaştığı kaydedildi

 

Independent Türkçe, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU