Diyarbakır'da 'evlat nöbeti' tutan bir aile daha 11 yıl sonra çocuklarına kavuştu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden gelerek oturma eylemine katılan anne Sever Fidan'ın 11 yıllık hasretin ardından güvenlik güçlerine teslim olan oğlu Tayfur'a kavuştu

Diyarbakır'da HDP binası önünde evlat nöbetini sürdüren ailelerden biri daha çocuğuna kavuştu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden gelerek oturma eylemine katılan anne Sever Fidan'ın oğlu Tayfur'a duyduğu 11 yıllık hasret, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nde sona erdi.

Anne Fidan'ın oğluna kavuşması, evlatları için eylemlerini sürdüren ailelere de büyük sevinç yaşattı.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Oğlu Ramazan için oturma eyleminde yer alan anne Mevlüde Üçdağ, her türlü zor şarta rağmen evlatları için başlattığı mücadeleyi sonuna kadar sürdürmede kararlı olduklarını söyledi.

Üçdağ şunları kaydetti:

Bugün bir evlat daha ailesine kavuştu, çok mutluyuz ve umutluyuz. Sanki evladım gelmiş gibi oldum, çok heyecanlı ve sevinçliyim. Çocuklar geleceğimizdir, devletimize, milletimize hayırlı evlat olsunlar. Bir çocuğumuzun gelmesi bizi umutlandırıyor, sevindiriyor. Çünkü onlar bizim evlatlarımız, onlar geldikçe biz de mutlu oluyoruz. İnşallah darısı bizim çocukların başına. Allah'ın izniyle, devletimizin gücüyle inşallah tüm evlatlar gelir. Biz hiçbir çocuğun orada olmasını istemiyoruz. Çocuklar gelsin ailelerine kavuşsun. Özgürlük dağda değil, anne ve babanın yanındadır.

HDP'nin kapatılmasını istediklerini dile getiren Üçdağ, "Bir milletvekili gelip, kendini saklayıp HDP'nin içine giriyorsa biz böyle parti istemiyoruz. Eğer Kürt'ü seviyorsa gelsin, yanında otursun. Kürt'ün çocuğunu PKK'dan istesin" ifadelerini kullandı.

Oğluna teslim olması için çağrı yapan Üçdağ, "Oğlum sen de annenin sevindir, mutlu et. Huzursuz ve mutsuzuz. Gel devletimize teslim ol. Kimse seni annen ve baban kadar sevemez" ifadelerini kullandı.

Baba Abdullah Demir de 5 yıldır kaçırılan çocuğunun peşini bırakmadığını söyledi.

100 yıl da geçse eylemini sürdüreceklerini vurgulayan Demir, "Allah'ın izniyle onların pençesinden evlatlarımızı kurtaracağız. Allah'ın izniyle bu bayrağı kimse indiremez. Bugün mutlu bir günümüz oldu. Bir arkadaşımız daha evladına kavuştu. 15 aile çocuklarına kavuştu. Çok sevindik, sanki bizim çocuğumuz geldi. Allah'ın izniyle bizim çocuklarımız da gelecek, umutluyuz. Allah'tan umut kesilmez" dedi.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi, 318'inci gününde devam ediyor.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU