Ayasofya için protokol imzalandı... Bakan Ersoy: Kimsenin şüphesi olmasın, cami itinayla korunacaktır

Ayasofya'nın restorasyon bütçesinin artırıldığını belirten Bakan Ersoy, "Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Ayasofya Camii itinayla korunacaktır" dedi

Fotoğraf: AA

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde Yürütülecek Koruma, Geliştirme, Tanıtım ve Yönetim Faaliyetlerine İlişkin İşbirliği Protokolü için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bir araya geldi. 

Törende konuşan Bakan Esoy, "Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Ayasofya Camii itinayla korunacaktır. Nasıl ki bugüne kadar Ayasofya'nın somut ve somut olmayan niteliklerini kapsayan evrensel değerine, özgünlüğüne sahip çıktıysak, bundan sonra da aynı özeni hep beraber göstereceğiz" dedi

Ersoy, Ayasofya'yla ilgili alınan üç kararı şöyle duyurdu:

Birincisi Ayasofya Camii eskiden olduğu gibi turistlere açık olacak ve ücretsiz olacak. İkinci olarak; Ayasofya için ayrılan restorasyon bütçeleri birkaç katına çıkarıldı. Üçüncü olarak; Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Sultan Ahmet Meydanı'nda bulunan tapu binası Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edildi. Bakanlığımız envanterinde bulunan Orada hem ikona ve kilise eşyaları koleksiyonları, İslami dönem koleksiyonları, türbe eşyaları koleksiyonları, taş eserler koleksiyonları ve sikke koleksiyonu gibi pek çok Hazine değerimizi orada sergilemeye başlayacağız.

İmza töreninde konuşan Erbaş, protokolün hayırlara vesile olmasını diledi

Ayasofya'nın ziyaretçilerinin daha da artacağına inandığını ifade eden Erbaş, "Sadece ülkemizden değil yurtdışından da Ayasofya'yı götürmek için milyonlarca insan gelecek. Allah yapacağımız faaliyetlerde yardımcımız olsun. Yapacağımız protokolün hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU