Cumhurbaşkanı Erdoğan: 340 milyon lira yardım toplandı, kifayetsizlere kulak asmayın

Dünyada son FETÖ'cü kalana kadar mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Erdoğan, şehit yakınları ve gaziler için yaptıklarını anlattı. Erdoğan, "Vakfımız kaynaklarıyla aylık 1000'er lira nakti destek uygulaması başlatmıştır" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde şehit aileleriyle bir araya geldiği yemekte açıklamalarda bulundu.

Her fırsatta şehit ailelerini ziyaret ettiğini ya da onlarla telefonla görüştüğünü ifade eden Erdoğan, "Şehit yakınlarımızın abideleşen metanetlerine şahit oluyorum. Sizlerin nezdinde tüm şehit ailelerimize Türkiye Cumhurbaşkanı sıfatıyla ülkem ve milletim adına minnettarlığımızı ifade ediyorum. Şehitlerimiz sizlerin olduğu kadar artık bu milletin de canından birer parçadır. Özellikle yetimler ve öksüzlerimiz de yine milletimize emanettir" dedi.

Erdoğan, "15 Temmuz gecesi milletimiz kadın, erkek, genç yaşlısıyla 83 milyon yekvücut olarak tarihe altın harflerle geçecek, üzerinde hep konuşulacak bir zafer kazanmıştır" dedi.

"Çocuklarımızın ufku açılmaya başladı"

FETÖ'ye karşı 15 Temmuz'dan sonra güçlü önlemler aldıklarını ifade eden Erdoğan şöyle devam etti:

Teşkilatlarımız FETÖ'den temizlendikçe adeta kendini yeniden buldu. Tüm terör örgütlerine ağır darbeler indirmenin gerisinde FETÖ'den arınmışlığın derin rolü vardır. Dershaneler, özel okullar tasfiye edildikçe çocuklarımızın ufukları açılmıştır. İçindeki hainlerden arındırılan Türk Silahlı Kuvvetleri Türkiye'nin bekası söz konusu olduğunda her türlü operasyonu icra edebilecek imkanlara kavuşmuştur. 15 Temmuz ülkemizin terörle mücadelesinde bir milat olmuştur.

15 Temmuz gecesi 251 vatandaşı katleden FETÖ'cülerden hukuk önünde hesap sorulduğunu vurgulayan Erdoğan, "Elimizdeki tüm diplomatik, siyasi, adli ve istihbari kaynakları seferber ederek FETÖ'cülere dünyayı dar ediyoruz. Bugüne kadar 100'ün üzerinde FETÖ'cü teröristleri saklandıkları ininde bulduk yargıya teslim ettik" diye konuştu.

Erdoğan, FETÖ’ye ait yurtdışındaki okulların kapatılması için de mücadele verildiğin belirterek, "214 okulun Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmesini sağladık" dedi.

"Şehitlerimizin her zaman yanında olduk"

Son 18 yılda şehit yakınları ve gaziler için büyük çaba gösterildiğinin altını çizen Erdoğan, çok sayıda kanuni düzenlemenin hayata geçirildiğini ve bundan sonrada aynı hassasiyetin gösterileceğini vurguladı.

"Belediye başkanının evine sığınanlar şehitlerimizi istismar ediyor"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, "Hiç kimsenin ayrımcılık yapmasına müsaade edemeyiz. 15 Temmuz gecesi darbecilerle anlaşıp, tankların arasından kaçarak kendi belediye başkanlarının evine sığınanların bunu da istismar etmeye çalıştığını görüyoruz" dedi.

"15 Temmuz şehit ve gazileri için 340 milyon lira toplantı"

Şehit yakınları ve gaziler için toplanan yardım paralarına ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

Ortaya attıkları safsatalarla şehit yakınlarımız ve gazilerin zihinlerini bulandırmaya çalışıyorlar. Oysa devletimiz daima şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin yanındadır. Milletimiz de düzenlenen bağış ve kampanyalarla şehit yakınlarımıza ve gazilerimize sahip çıkmıştır. 15 Temmuz şehit yakınlarımız ile gazilerimizin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 340 milyon lira civarında bir yardım toplanmıştır. Biz de toplanan yardımların amacına ve bağış şartlarına göre kullanılması için geçen sene Şehit Yakınları ve Gazileri Dayanışma Vakfı'nı kurduk.

"Vakıf kaynaklarıyla şehit yakınları ve gazilere 1000’er liralık destek verdik"

Şehit yakınları ve gaziler toplanan yardım paralarının kullanılması için vakıf bünyesine alındığını belirten Erdoğan, "Vakfımız kaynaklarıyla aylık 1000'er lira nakti destek uygulaması başlatmıştır. Bu uygulamayı vakfın kaynakları elverdiği ölçüde devam ettirmeyi kararlaştırdık Sizlerden şehitlik nedir, şehadet nedir bilmeyen, emanete hürmet göstermeyen kifayetsizlere kulak asmamanızı bilhassa rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU