Soylu’dan Rize’deki selle ilgili açıklama: Son zamanlardaki en yoğun yağış

"Ulaşıma kapalı olan, can kaybı mal kaybı tespit etmediğimiz 6 köyümüz var"

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rize’de iki kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan selin “son zamanlardaki en yoğuş yağış sebebiyle” gerçekleştiğini söyledi.

Bölgede incelemelerde bulunan Soylu, “Bölgede son zamanlarda yağan en yoğun yağış olarak değerlendirilebilir. Geçen hafta Trabzon'da olmuştu, 60-65 kilogram yağmıştı. Burada yağan yağmurun miktarı 263 kilogram. Geçen haftanın neredeyse 4-4,5 katı yağmur yağdı” açıklamasında bulundu.

 "An itibarıyla hastanede 2 kişi var. Onlar da taburcu edilecekler. Beklentimiz o yönde." dedi.

Hastanede 2 kişi olduğunu, onların da taburcu edileceğini söyleyen Soylu, “Ulaşıma kapalı olan, can kaybı mal kaybı tespit etmediğimiz 6 köyümüz var. Onlara da ulaşma konusunda tüm ekiplerimizin çalışmaları devam ediyor” bilgisini verdi ve şunları söyledi:

Hem hasar tespit konusunda da, diğer meseleler konusunda da sayın Cumhurbaşkanımızın net talimatı var. Gerek alt yapı hasarları konusunda gerekli destekler ve yardımlar temin edilecek hem vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı hasarlar konusunda elden gelen tüm gayret ortaya konulacak. Yapısal olarak yapmamız gereken meseleleri de devlet olarak hükümet olarak elimizden geldiğinde ortaya koymuş olacağız. 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU