DEVA Partisi: Devlet idaresindeki koordinasyonsuzluk, sel yönetiminde de etkisini gösterdi

DEVA Partisi yöneticisi Ekmen, sel ve su taşkınlarının hizmet kusuru olduğunu ifade etti

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Mehmet Emin Ekmen, can kayıplarının olduğu Artvin Yusufeli’nde meydana gelen sel ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ekmen, “En son Artvin Yusufeli’nde 3 vatandaşımızın can kaybı ile sonuçlanan sel ve taşkınlar Devlet idaresindeki koordinasyonsuzluğun, sel/su yönetiminde de etkisini gösterdiği görülmektedir” dedi.

Sel ve su taşkınlarının hizmet kusuru olduğunu ifade eden Ekmen, ülke genelinde son aylarda meydana gelen ani ve kuvvetli sağanak yağışların pek çok şehirde sel ve su taşkınlarına neden olduğunu hatırlattı.

“Meydana gelen sel ve taşkınların, can kayıplarına da sebep olması bu afetlerin vahametini ortaya koymuştur” diyen Ekmen şöyle devam etti:

Sel taşkınları ve buna bağlı ortaya çıkan maddi zararlar ve can kayıpları kader değildir. En son Artvin Yusufeli’nde 3 vatandaşımızın can kaybı ile sonuçlanan sel ve taşkınlar Devlet idaresindeki koordinasyonsuzluğun, sel/su yönetiminde de etkisini gösterdiği görülmektedir.

“Hizmet kusuru”

Koordinasyonsuzluğun idare hukuku anlamında bir “hizmet kusuru” olarak değerlendirildiğini ifade eden Ekmen, “Bunun sonucunda devletin mali sorumluluğu doğmaktadır. Geçmişte yaşanan benzer felaketlerde mahkemeler idareleri tazminata mahkûm etmiştir. “Son 50 yılda illere düşen en büyük yağış miktarı” gibi gerekçelerle meydana gelen sel ve su taşkını felaketlerini mücbir sebep kapsamına alma savunması kabul görmemiş ve devlet kurumları sorumluluktan kurtulamamıştır” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU