Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma çıktı, her iki taraf da kayıp verdi

Sınırda meydana gelen olayda Azerbaycan ordusundan 2 asker yaşamını yitirdi, 5 asker yaralandı. Ermenistan askerlerinin kayıp vererek geri çekildiği kaydedildi

Fotoğraf: AA

Azerbaycan-Ermenistan sınırında her iki tarafta can kayıplarına neden olan çatışma yaşandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun, sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları da kullanarak gerçekleştirmek istediği saldırı girişiminin önlendiği belirtildi.

Azerbaycan ordusunun duruma karşılık verdiği, Ermenistan askerlerinin kayıp vererek geri çekildiği kaydedildi.

Çatışmada, Azerbaycan ordusundan 2 askerin yşamını yitirdiği, 5 askerin ise yaralandığı bildirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı: Uluslararası toplumu kınamaya çağırıyorum

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri, Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Meseleleri Daire Başkanı Hikmet Hacıyev, uluslararası toplumu, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırgan politikasını ve iki ülke sınırındaki provokatif eylemlerini şiddetle kınamaya çağırdı.

Hacıyev saldırıyla ilgili yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Tüm dünya Kovid-19'la savaşırken, Ermenistan böyle bir saldırı ve provokasyon gerçekleştirdi. Ermenistan'ın, sürekli ateşkesi ihlal etmesi ve bugünkü saldırı, Erivan yönetiminin, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kovid-19 nedeniyle küresel ateşkes çağrısına verdiği desteğin ikiyüzlülükten başka bir şey olmadığını bir kez daha kanıtlıyor. Uluslararası toplumu, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırgan politikasını ve iki ülke sınırındaki provokatif eylemlerini şiddetle kınamaya çağırıyorum.

 

Independent Türkçe, AA

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU