Bahçeli’den Ayasofya’nın ibadete açılmasını eleştiren Orhan Pamuk’a “Bir yazar müsveddesi”

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un “Ayasofya’yı yeniden camiye çevirmek dünyanın geri kalanına artık seküler değiliz demektir' açıklamasına Bahçeli’den sert tepki geldi

Bahçeli, Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'u sert sözlerle hedef aldı / Fotoğraf: AA

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partili belediye başkanları ile yaptığı toplantının açıklamada gündemdeki konulara değindi.

Bahçeli’nin açıklamasında Ayasofya’nın ibadete açılması ve çoklu baro düzenlemesi vardı.

“Pamuk soy isimli şahsın mesnetsiz sızlanmasıdır”

Bahçeli açıklamasında Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’a yönelik sert eleştiriler vardı.

Bahçeli, Pamuk’u şu sözlerle eleştirdi.

Bir yazar müsveddesinin, 'Ayasofya’yı yeniden camiye çevirmek dünyanın geri kalanına artık seküler değiliz demektir' ifadesi kafasının her zerresi dikenle sarılmış Pamuk soy isimli bir şahsın mesnetsiz sızlanmasıdır..

Alınan karar ile “567 yıldır devam edegelen fetih sürecimiz yeni bir safhaya geçmiş, bütün Türk ve İslam beldeleri ayağa kalkmıştır” diyen Bahçeli, “86 yıldır kutuplaşmalara konu olan bir tartışma hukuki ve siyasi mutabakatla çözüme kavuşturulmuştur” dedi.

Çoklu baro düzenlemesini eleştiren baro başkanlarına yüklendi

ABD’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne askeri yardım yapma kararını da eleştiren Bahçeli’nin gündeminde AK Parti ve MHP oylarıyla komisyondan geçen çoklu baro düzenlemesi de vardı.

Düzenlemeye tepki gösteren baro başkanlarını eleştiren Bahçeli, ““Baroların demokratikleşmesi bazı kesimleri neden ürkütmektedir? Avukatların Marksist-Leninist yasa dışı örgütlerin ve bilhassa CHP’nin tasallutundan kurtarılıp özgürleşmeleri niye yanlış görülmektedir” diye konuştu

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU