Barbados krizi fırsata çevirdi: Turistlere 1 yıl yaşama ve uzaktan çalışma imkânı sunulacak

Bugüne kadar koronavirüs 98 vakasının görüldüğü Karayip ülkesi Barbados, dünyanın her tarafından gelebilecek turistlere “evden çalışmayı ülkemize taşıyın” diyor

Fotoğraf: Randy Stedwell/Shutterstock

Karayip Denizi’nin 287 bin nüfuslu ada ülkesi Barbados, koronavirüs salgınının zorunlu kıldığı “evden çalışma modelini”, turizmde avantajına çevirmeye hazırlanıyor. 

Başbakan Mia Mottley, ülkelerine gelen turistlerin bir yıl boyunca kalması ve işlerini online olarak uzak mesafeden yürütmeleriyle ilgili bir plan üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Pandemi nedeniyle uygulanan kısıtlamaların kısa dönemli seyahatleri zorlaştırdığını, daha fazla teste de ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Mottley, milletvekillerinin, 12 aylık süreyi kapsayacak "Barbados'a Hoşgeldiniz Damgası" adlı program üzerinde çalıştıklarını aktardı. 

Mottley, “Eğer buraya gelip birkaç ay çalıştıktan sonra gidip gelebiliyorsanız, Avrupa’da, ABD’de ya da Latin Amerika’da çalışmanıza gerek yok” dedi. 

12 Temmuz’dan itibaren turist kabul etmeye başlayacak Barbados’un doğrudan turizm geliri, gayrisafi yurt içi hasılasının yüzde 12’sini oluşturuyor. Dolaylı olarak ekonomiye katkısı ise yüzde 40. Turizm sektörü ayrıca, ülkenin özel sektörünün en büyük istihdam kaynağı. 

Bugüne kadar 98 vaka ve 7 ölümün görüldüğü Barbados’ta sokağa çıkma yasakları kaldırılırken sosyal mesafe uygulamaları devam ediyor ve 500 kişiye kadar sosyal etkinlilere izin veriliyor. 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU