Berat Albayrak’tan Necip Fazıl’ın sözleriyle “Ayasofya” paylaşımı: Bekleyin gençler… Ama bugün ama yarın Ayasofya açılacak!

Danıştay'ın Ayasofya'nın cami olarak kullanılıp kullanılmayacağı ile ilgili kararı beklenirken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan bir açıklama geldi

Fotoğraf: Necipfazilodulleri.com

Danıştay 10. Dairesi'nin, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptali istemiyle açılan davaya ilişkin kararını açıklaması beklenirken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Twitter'dan, şair Necip Fazıl Kısakürek'in sözleri ve görüntülerinin olduğu bir video paylaşan Albayrak, "Bekleyin gençler! Ama bugün ama yarın Ayasofya açılacak!" dedi. 
 


Albayrak'ın paylaştığı videoda yer alan Necip Fazıl'a ait sözler şu şekilde: 

Gençler!

Bugün mü, yarın mı, bilemem; fakat Ayasofya açılacak!

Türkün bu vatanda kalıp kalmayacağından şüphesi olanlar, Ayasofya'nın da açılıp açılmayacağından şüphe edebilirler. Ayasofya açılacak hem de öylesine açılacak ki, kaybedilen bütün manalar, zincire vurulmuş kan revan içinde masumlar gibi, ağlaya ağlaya, üstünü başını yırta yırta onun açılan kapılarından dışarıya vuracak.

Allah tarafından mühürlenmiş kalplerin mühürlediği Ayasofya, onların aynı şekilde mühürlemeğe yeltenip de hiçbir şey yapamadığı, günden güne kabaran akınını durduramadığı ve çığlaştığı günü dehşetle kolladığı mukaddesatçı Türk gençliğinin kalbi gibi açılacak. Ayasofya'yı, artık önüne geçilmez bu sel açacak...

Bekleyin gençler!

Biraz daha rahmet yağsın... Her yağmurun arkasında bir sel vardır. 

Hepimiz şöyle diyelim: O selin üstünde bir saman çöpü olsam daha ne isterim. 

Gençler!

Kayaları biçecek, ormanları tıraş edecek ve betonarmeleri söküp götürecek olan bu sel yakındır. 

Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes Ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es... Allah'ın selamı üzerine olsun.



Independent Türkçe  

DAHA FAZLA HABER OKU