Kılıçdaroğlu: Erken seçim istemenin anlamı yok

"Benim veya bir başkasının erken seçim istemesinin bir anlamı da yok; Türkiye’de bir kişi parlamentoya hakim"

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim istemenin anlamı olmadığını söylerken “Türkiye Cumhuriyeti devleti Erdoğan’ın vesayeti altında; o isterse erken seçim olur, istemezse olmaz” dedi.

CHP lideri, Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya’ya gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, kendisinin erken seçim istediğine yönelik bazı yorumlar yapıldığının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

Kimsenin erken seçim istediği yok. Kaldı ki, benim veya bir başkasının erken seçim istemesinin bir anlamı da yok. Erken seçimi hayata geçirecek olan Erdoğan. Yani Türkiye’de bir kişi parlamentoya hakim. Türkiye Cumhuriyeti devleti Erdoğan’ın vesayeti altında; o isterse erken seçim olur, istemezse olmaz. Onu erken seçime zorunlu kılacak olan ikinci kişinin adı da (Devlet) Bahçeli. Yani Bahçeli, ‘Kusura bakma sen memleketi felakete sürükledin, ben destek vermekten vazgeçiyorum’ derse, zorunlu olarak erken seçime gidilir.

CHP lideri, geçen seçimde Millet İttifakı’nın parçası olan İYİ Parti ile şu anki söylem birliklerini şöyle yorumladı:

Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar ortak bir söylemi zorunlu kılıyor. İşin gerçeği bu. Eğer ülkede demokrasi yoksa, insan hakkı ihlalleri varsa, medya özgürlüğü ayaklar altındaysa, bu ülkenin hapishanelerinde gazeteciler varsa, insanlar düşüncelerini söyledi diye hapislere atılıyorsa, buna karşı çıkanların ortak söylemi, doğal kendiliğinden çıkıyor zaten. Dikkat edersen hiç bir araya gelip ya şunu söyleyelim demedik. Ama bir bakıyorsunuz bu şikayetler hepimizin ortak şikayetleri. Bunları hepimiz de çözmek istiyoruz. O zaman belki ilerde nasıl çözülecek bunlar diye bir araya gelebiliriz. İlerde ama. O dediğim gibi seçimler olur, yeni ittifaklar oluşur, o çerçevede bir araya gelinir. Ama bugün söylem birliğini sağlayan kişi Saray’da oturan kişidir. Saray’da oturan kişi muhalefete söylem birliği sağlatıyor.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU