Ankara'da seçimin galibi Mansur Yavaş

CHP ile İYİ Parti'nin ortak adayı Yavaş, cumhur ittifakının adayı AK Partili Mehmet Özhaseki'den yaklaşık 4 puan fazla oy aldı

Mansur Yavaş 2014 yerel seçimlerinde 1 puan farkla kaybettiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı 31 Mart'ta kazandı / Fotoğraf: AFP

31 Mart yerel seçimlerinde Ankara'da büyükşehir belediye başkanlığını Millet ittifakının CHP'li adayı Mansur Yavaş kazandı.

Anadolu Ajansı'nın verilerine göre Yavaş Ankara'da yüzde 50,90 oranında oy aldı. Cumhur ittifakının adayı AK Partili Mehmez Özhaseki ise yüzde 47,10'da kaldı.

Sonuçların netleşmesinin ardından Mansur Yavaş CHP Genel Merkezi önünde toplanan seçmenlerin karşısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte çıktı.
 


Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e teşekkür eden Yavaş, sandıklarda görev yapan herkese ayrıca teşekkürlerini iletti. 

Yavaş, mazbatayı aldıktan sonra ilk yapacağı işin Kızılcahamam'a gidip, kendisine dualarıyla güç veren 91 yaşındaki kadını ziyaret etmek olacağını, onun şahsında tüm annelerin elini öpeceğini söyledi. 

"Ankara'da kaybeden Özhaseki'dir"

Mansur Yavaş, bu sonucu bir zafer olarak görmediğini ifade ederek şunları kaydetti: 

"Bizim yenmek, yok etmek zorunda olduğumuz bir düşmanımız yok ki bir zafer olsun. Hak yerini bulacak, Ankara kazanacak dedik. Bugün hakkın yerini bulduğu ve Ankara'nın kazandığı büyük bir gündür. Ayrım yapmadan bu şehri kardeşçe kucaklayıp ileriye taşıyacağız. Bugün Ankara'nın helal oylarıyla hak yerini bulmuştur. Kazanan Ankaralı olacaktır. Bugün Ankara'da kaybeden Özhaseki'dir. Ancak kazanan demokrasimiz ve tüm partiler olmuştur." 

Yavaş'tan Meral Akşener'e teşekkür ziyareti

Mansur Yavaş, CHP’deki balkon konuşmasının ardından İYİ Parti’ye teşekkür ziyaretinde bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Mansur Yavaş, ziyaretin ardından ortak basın açıklaması yaptı.
 


Akşener konuşmasında, “Mansur Yavaş kardeşim, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Bize de teşekkür ziyaretine geldi ama ben kendisine teşekkür ediyorum. Millet ittifakının ortak adayı olarak Ankaramızı kazandı. Hayırlı, uğurlu olsun. Üstün başarılar diliyorum Başkanım size” dedi.

Mansur Yavaş ise “Ben de Sayın Genel Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Büyük nezaket gösterdiler, arkamızda durdular. Bu zorlu yarışta hakkımızı, hukukumuzu Türkiye’nin her yerinde aradılar. Bu güvenlerinden dolayı hem kendisine, şahsında bütün İYİ Partililere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yavaş, Twitter hesabında sabitlediği tweet'te "Teşekkürler Ankara" mesajıyla aşağıdaki videoyu paylaştı. Videoda seçim koordinasyon merkezinde sonuçlar netleşince yapılan kutlama ve Mansur Yavaş'ın Ankaralılara hitabı da var. 
 


AK Parti'den Ankara sonuçlarına itiraz

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Twitter'dan "Ankara'da seçim sonuçlarının kamuoyuna yansıdığı şekilde olmadığını göstermektedir" iddiasında bulundu. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Şahin, Ankara'nın tüm ilçelerinde sonuçlara itiraz edeceklerini söyledi.

Şahin "Ankara'da 25 ilçenin 25'inde de ilçe seçim kuruluna itirazda bulunacağız. Maddi hatalar, geçersiz oylar ve usulsüzlükler için itirazda bulunacağız. Kamuoyuna yansıyan aradaki farkın bizim lehimize neticeleneceğini düşünüyoruz" diye konuştu. 


 

DAHA FAZLA HABER OKU