Koroanvirüsle mücadele konseyi üyesi Merdani: 18 milyon İranlı korona virüse yakalandı

İran’da koronavirüsle mücadele konseyi üyesi Merdani, ülke genelinde şu ana kadar 18 milyon İranlının virüs salgına yakalandığını açıkladı

18 milyon İranlı korona virüse yakalandı / Fotoğraf: AFP

İran koronavirüsle mücadele konseyi üyesi Mesut Merdani, sonbahar mevsiminde influenza salgını ile koronavirüs salgınını birlikte yaşayacaklarını söyledi.

Merdani, “Bu yıl ki sonbahar mevsimi diğerlerinden çok farklı olacak. Her yıl yaşadığımız influenza salgını, bu kez koronavirüs ile birlikte olacak” dedi.

Koronavirüs (Kovid-19) salgınından ancak sağlık protokollerine uyarak korunabileceğini belirten Merdani, “Eğer sonbahar mevsiminde daha kötü bir tablo ile karşılaşmak istemiyorsak, şimdiden 60 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan hastalar üzerine yoğunlaşmalı ve onların virüse yakalanmalarını engellemeliyiz” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İran nüfusunun yüzde 20’sinin koronavirüse yakalandığını söyleyen Merdani, “Bir bölgede korona virüse yakalananların yüzdesini almak için antikor testlerini kullanıyoruz. Biz bunu ülke genelinde uyguladık. Şu ana kadar 18 milyon İranlı korona virüse yakalandı” ifadelerini kullandı

5 vekilin testi daha pozitif çıktı

İran Parlamentosu’nda 5 milletvekiline yapılan korona virüs testleri pozitif çıktı.

Koronavirüse yakalanan Kohgiluye ve Buyer Ahmed Milletvekili Muhammed Muvehhed, Şahin Şehri Milletvekili Hüseyin Ali Deligani, Behbahan Milletvekili Muhammed Mazlumi, Mescid-i Süleyman Milletvekili Ali

Asker Zahidi ve Kerman Milletvekili eski Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Muhammed Mehdi Zahidi’nin karantina altında olduğu belirtildi.

Can kaybı 11 bin 408’e yükseldi

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, ülkede son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 148 artışla 11 bin 408'e çıktığını bildirdi.

Lari, ülkedeki toplam vaka sayısının da 2 bin 449 artarak 237 bin 878'e yükseldiğini kaydetti.

Hastalardan 3 bin 136'sının durumunun ağır olduğunu belirten Lari, tedavisi tamamlanarak taburcu edilenlerin sayısının ise 198 bin 949'a çıktığı bilgisini verdi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU