Libya'yı ziyaret eden Savunma Bakanı Akar ve Genelkurmay Başkanı Güler, geceyi Türk fırkateyni Giresun’da geçirdi

Temaslarda bulunmak üzere Libya’da bulunan Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Trablus açıklarında bulunan Türk fırkateyni Giresun’da geçirerek buradaki askerlerle bir araya geldi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gemideki personelle bir araya geldi / Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, ile birlikte Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası kapsamında yapılan faaliyetleri yerinde incelemek üzere geldiği Libya'nın başkenti Trablus'u ziyaret etti.

Bir dönem Hafter güçlerinin saldırılarına hedef olan Mitiga Hastanesi’ni ziyaret ederek burada görevli Türk sağlık personeliyle sohbet eden Akar ve Güler ardından Savunma Güvenlik İşbirliği ve Eğitim Yardım Danışma Komutanlığı’na bağlı olarak Trablus açıklarında görev yapan Türk Deniz Görev Grubu gemisi TCG Giresun'da geçirdi.

Gemiye helikopterle gelen Akar ve Güler, geceyi burada geçirirken gemide görev yapan komuta heyeti ile görüştükten sonra  personel ile de bir araya geldi.

“Fransızlar topu taca atmaya çalışıyor”

Personelle bir araya geldiği buluşmada Akar, açıklamalarda da bulundu.

Fransız gemisinin taciz edildiği iddiasıyla ilgili konuşan Akar, “Fransızlar topu taca atmaya çalışıyorlar ancak tüm bu olaylardan sonra yapılanın askeri değil tamamen politik birtakım hesaplar peşinde yapılan kumpaslar olduğunu, dolayısıyla Fransa'nın Türkiye'den özür dilemek zorunda olduğunu ifade ediyoruz" diye konuştu.

“Türkler geldi kaderi değişti”

Hafter'in bütün Libya'ya hakim olma hayalinin neredeyse gerçekleşmek üzere iken Türkiye’nin devreye girmesinin dengeleri değiştirdiğini kaydeden “Bunu sadece biz değil dünya genelinde basın, akademi kurulları ve askeri çevreler de 'Türkler geldi buranın kaderi, Hafter'in durumu değişti' hükmünü rahatlıkla söylüyor” dedi.

“Mısır’ın girişimlerinin geçerliliği yok”

Mısır’ın girişimlerini eleştiren Akar, “Mısır da kendince bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bunların hiçbirinin geçerliliği yok, bunların niyetleri herhangi bir şekilde çözüm, birlik ve beraberlikten yana değildir. Kendi kişisel menfaatlerini yerine getirme çabasındalar. Bunların niyetleri belli” diyerek konuştu

 

Independent Türkçe / AA

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU