DSÖ: Kovid-19 aşısının ne zaman hazır olabileceğini tahmin edemeyiz

Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum Birimi Başkanı Mike Ryan, Kovid-19 aşısının ne zaman hazır olabileceğine yönelik tahmin yürütmenin akıllıca olmayacağını söyledi

DSÖ'den Kovid-19 aşı açıklaması / Fotoğraf: AFP

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus ve örgütün Acil Durum Birimi Başkanı Mike Ryan, Cenevre'deki basın toplantısında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı geliştirilmekte olan ilaç ve aşılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dr. Ghebreyesus, yaptığı açıklamada tedavisinde etkili olabilecek ilaçlarla ilgili klinik deneylerin ilk sonuçlarını alacaklarını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ghebreyesus, "Şu ana kadar 39 ülkede 5 bin 500 hasta dayanışma denemesine dahil edildi" diye konuşarak, "Önümüzdeki iki hafta içinde ara sonuçlar bekliyoruz" dedi.

“Tahmin yürütmek akıllıca olmaz”

Ryan ise, açıklamasında Kovid-19'a karşı bir aşının ne zaman hazır olabileceği konusunda tahmin yürütmenin akıllıca olmayacağını ifade etti.

Yetkili, asıl sorunun aşının yıl sonuna kadar bulunması değil, seri üretiminin ne kadar sürede yapılabileceği olduğunu belirtti.

“Masaların etrafında oturup spekülasyon üretenler hiçbir şey elde edemez”

Kovid-19'la mücadele materyallerine adil şekilde erişimin olmamasını esefle karşıladığını kaydeden Ryan, "Bazı ülkelerin diğerlerinden daha fazlasına sahip olmasına üzülüyorum ve ön saflardaki çalışanların bu nedenle ölmesinden üzüntü duyuyorum" diye konuştu

Yetkili, ayrıca ülkeleri yeni vaka kümelerini tespit etmeye, enfekte olmuş kişileri izlemeye ve bulaş zincirini kırmaya yardımcı olacak şekilde izole etmeye çağırdı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU