ABD'de üniversite öğrencileri "virüsü önce kapan parayı alır" iddiasıyla Kovid-19 partileri düzenliyor

ABD'nin Alabama eyaletinde bazı üniversite öğrencileri ortaya para koyarak kasıtlı şekilde koronavirüs kapmak için partiler düzenledi

ABD genelinde 128 binden fazla kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti (Reuters)

ABD'nin Alabama eyaletinden yetkililer bazı üniversite öğrencilerinin "kim en önce koronavirüs kapacak" yarışması yaptığını duyurdu.

Tuscaloosa şehri Belediye Meclisi Üyesi Sonya McKinstry öğrencilerin birbirlerine kasıtlı şekilde virüsü bulaştırmak için "Kovid-19 partileri" organize ettiğini açıkladı.

Üstelik bu partilere Kovid-19 testi pozitif çıkan kişilerin davet edildiği, partilere katılan bazı kişilerin durumdan habersiz olabileceği de belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

New York Post'un haberine göre McKinstry "Ortaya para koyuyorlar ve virüsü kapmaya çalışıyorlar. Kim en önce virüsü kaparsa parayı alıyor. Hiçbir anlamı yok" dedi.

Tuscaloosa İtfaiye Şefi Randy Smith de yaşananları doğruladı. Öğrencilere yönelik herhangi bir inceleme başlatılıp başlatılmayacağı konusunda bir bilgi vermeyen Smith, öğrencilerin hangi okullardan olduğunu da açıklamadı.

Tuscaloosa şehrinde Alabama Üniversitesi ve bazı başka kolejler yer alıyor.

CNN'e konuşan McKinstry "Bu beni kızdırıyor. Bu kadar ölümcül ve ciddi bir şeyin hafife alınması beni kızdırıyor. Bu sadece sorumsuzca değil. Bu virüsü kapıp ebeveynelerine veya büyükanne ve büyükbabalarına bulaştırabilirler" dedi.

McKinstry partilerin geçen hafta boyunca yaşandığını belirterek şu anda bu partileri engellemeye çalıştıklarını da aktardı.

Yaklaşık 40 bin Kovid-19 vakasının rapor edildiği Alabama'da yaklaşık bin kişi bu hastalıktan hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe, New York Post, WFLA

DAHA FAZLA HABER OKU