Ligleri iptal edilen takımlardan federasyona tepki: TFF maçları oynatmayacaksa 17 milyon lirayı hesabıma geçsin

TFF'nin, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği'nin çağrısı üzerine ligleri iptal etme kararının ardından 2. Lig ekibi Sancaktepe'nin başkanı Fatih Kol karara tepki göstererek, “17 milyon lira yatırım yaptım. Ligler oynanmayacaksa TFF paramı hesabıma geçsin” dedi

TFF, 18 Temmuz'da başlatılacak 2., 3. ve Bölgesel Amatör Ligleri, Kulüpler Birliği Vakfı'ndan gelen talep doğrultusunda iptal ettiğini açıkladı / Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ayında ertelenen 2. ve 3. Lig ile Bölgesel Amatör Liglerin 18 Temmuz'da yeniden başlatılacağını açıklamasının ardından 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Vakfı, ekonomik ve sağlık şartlarının elverişsizliğini gerekçe göstererek maçların oynatılmamasını talep etmişti.

TFF Yönetim Kurulu, başkanı Nihat Özdemir, başkan vekilleri Servet Yardımcı, Mehmet Baykan, yönetim kurulu üyesi Hamit Altıntop, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can, yönetim kurulu üyeleri ve kulüp başkanlarının katılımıyla Riva'da gerçekleştirdiği toplantının ardından verdiği kararı şöyle açıkladı:

 

 

Kulüp temsilcileri ile karşılıklı mutabık kalındığı üzere, söz konusu talebi TFF Yönetim Kurulu değerlendirmiş olup, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig, ayrıca Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'lerinin oynatılmamasına karar vermiştir. TFF'nin liglerin tescil formatı ile ilgili kararı önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Kararın kulüplerimiz ve Türk futbolu için hayırlı olmasını dileriz.

 

 

TFF'nin kararına tepki gösteren 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Sancaktepe Futbol Kulübü Başkanı Fatih Kol, “Ben 17 milyon TL yatırım yaptım. Ligleri oynatacaklarını söylediler ve 300 bin TL vererek takımı Topuk Yaylası’na kampa yolladım. Böyle iş mi olur? Eğer ligler oynanmayacaksa, TFF benim 17 milyon TL yatırımımı hesabıma geçsin” dedi.

"Şu anda herkes pandeminin arkasına saklanıyor. Ancak ben TFF’nin en mantıklı kararı vereceğine inanıyorum" diyen Kol, sözlerini şöyle sürdürdü:

Saçma sapan bir karar verilmeyecektir. TFF, 4 aydır ödemesi gereken 84 bin lirayı ödemiyor. Siz bu parayı ödeyemezken, ben 17 milyon TL yatırım yapmışım. Bu yatırımı tek kalemde silemezsin. Ben bu yatırımı yedirmem. Play-off potasında olan takımların başkanlarıyla görüşme yapacağız. Bu liglerin oynanmasını istiyoruz.

 

 

1928 Bucaspor da karara tepkili

TFF 3. Lig 1. Grup’ta liderin 6 puan gerisinde 4. sırada yer alan 1928 Bucaspor’da başkan Cihan Aktaş da TFF’nin aldığı liglerin oynatılmaması kararına tepki gösterdi.

2. Lig ve 3. Lig Kulüpler Birliği’nin 79 kulüpten aldığı dilekçeyi olduğundan farklı bir şekilde TFF’ye sunduğunu ileri süren Aktaş, şöyle konuştu:

TFF’ye gidip ‘Lig oynanmasın istiyorlar’ diyerek resmen ülkeyi kandırdılar. 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği, ülke futbolunu kandırdı bu süreçte. Yaptıklarına inanmıyoruz. Biz, iddiası olan takımların üst liglere çıktığı zaman da maddi ve manevi olarak bu ligleri kaldırabilecek takımların mağdur edilmediği bir süreç yaşanmasını istiyoruz. 2. Lig ve 3. Lig Kulüpler Birliği, tüm takımlarla ‘Ligler oynansın veya oynanmasın diye TFF bir yazı istiyor’ diye bir diyaloğa geçti. Kulüplerin cevaben ‘Play-off oynanacaksa liglerin oynanmamasına razıyız’ dediği ve bunu dilekçeye döktüğü kısımda herkese bir kurnazlık yapıldı. Konu kısmına ‘Ligler oynanmasın yazın, alt kısma da talebinizi yazın’ diyerek 79 kulüpten yazı aldılar. Bu dilekçeleri TFF’ye götürüp ‘Kulüpler oynamak istemiyor’ dediler. Oysaki durum çok farklıydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birçok kulübün bu duruma tepki gösterdiğini, yapılanla hem TFF'nin hem de kuülplerin kandırıldığını iddia eden Aktaş, şunları kaydetti: 

Bu kişiler istediklerine kavuştular. Bunlar ilk 2 pozisyonunda olan ve düşme pozisyonunda olan insanlar. Bu konuda TFF’ye ve bize yapılmış bu durum ciddi anlamda Türk futboluna zarar vermek üzere. Bu işe para ve zaman harcayanlar, moral ve motivasyon olarak çökmüş durumda. Düşmesi garanti olan takımlar ise ‘1 sene daha burada duralım’ mantığında. Böyle olursa Türk futbolu ciddi anlamda zarar görecek. 2-3 takımın geleceğine bağlı olarak değil, Türk futbolunun geleceğine yönelik karar verilmesini istiyoruz.

 

 

Hekimoğlu Trabzon: Play-Off oynatılmasını istiyoruz ve bunu bekliyoruz

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta Play-Off potasının içerisinde yer alan Hekimoğlu Trabzon FK Başkanı Celil Hekimoğlu, TFF’nin alt liglerle ilgili aldığı kararı olumlu karşıladıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

2. Lig ve 3.Lig’i iptal etti. Ne şekilde tescil edeceğine dair kararını ise önümüzdeki günlerde açıklayacaklar. Liglerin tamamının oynanması zaten sıkıntı doğurabilirdi. Liglerin geri kalan 6 haftasının oynanmamasını olumlu karşıladık. “Şuanda ilk 2 sıradaki takımların direk 1. Lig’e çıkarılacağı konuşuluyor. Bu da demek oluyor ki, sezon başından bu yana Play-Off için emek vermiş, maddi ve manevi emek harcamış kulüplerin 1 yıllık emeği boşa gidecek. Bu nedenle biz ligin sezon başındaki gibi mevcut statüsü ile Play-Off oynatılmasını istiyoruz ve bunu bekliyoruz. Adaletin yerini bulmasını ve Play-Off’ların oynatılmasını istiyoruz.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU