Akit yazarı: Genç nesil “Sen kafayı mı yedin Ali abi, biraz makul ol” diyor

"Kimi zaman 'Atatürk' ismini istismar ile dolandırırlar, kimi zaman 'Fatih' ismini istismar ile... Kimi zaman Parsadan yapar bu işi"

Fotoğraf: YouTube

Akit gazetesinin yeni işleri müdürü Ali Karahasanoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Londra’da açık artırmayla satın aldığı Fatih tablosu ile ilgili kuşkularını dile getirdiğinde genç nesilden “Sen kafayı mı yedin, biraz makul ol” diyerek tepki aldığını ifade etti.

Daha önce Fatih Sultan Mehmet’in kendi döneminde yapılıp günümüze gelebilmiş üç orijinal portresinden biri olan Bellini tablosu için “Elin gavurunun çizdiği bir resme 6.5 milyon bayılmanın alemi ne” diyerek tepki gösteren Karahasanoğlu, konu hakkında bir köşe yazısı daha kaleme aldı.

Karahasanoğlu’nun köşe yazısından bir kısım şöyle:

Londra’dan çok gizli bir çalışma ile kimseye çaktırmadan ve kaç liraya kadar pey sürüleceğini gizli tutarak, hatta İBB’nin bu işle ilgilendiğini bile saklı tutarak alındığı açıklanan, Bellini’ye ait olduğu iddia edilen Fatih portresi ile ilgili kuşkularımızı dile getirdikçe..

Genç nesilden tepki alıyorum.. “Yok canım. Sen kafayı mı yedin Ali Abi..” diyorlar.. “O kadar da değil, Ali Bey” diyorlar.. “Biraz makul ol Ali Baba” diyorlar.. Onlar yaşamadıkları için.. Eski dönemde açık açık sahneye konulan dolandırıcılık örneklerinden haberleri olmadığı için.. Artık üstü kapalı yapılmak zorunda kalınılan üçkağıtları da tahmin edemiyorlar..

Yazısının devamında Türkiye siyasetinde yaşanan bazı olayları Fatih’in tablosunun satın almasıyla kıyaslayan Akit yazarı, şu ifadeleri kullandı:

Kimi zaman dolandırılan Demirel olur, kimi zaman Koç, kimi zaman halk.. Kimi zaman “Atatürk” ismini istismar ile dolandırırlar, kimi zaman “Fatih” ismini istismar ile.. Kimi zaman Parsadan yapar bu işi.. Kimi zaman, bir başkası.. Anladık mı, genç nesil? Hatırladınız mı, bizim nesil?,

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU