Başak Demirtaş'a yönelik "cinsiyetçi" paylaşım yapan kişi bir gün sonra serbest bırakılmış

Vedat M. isimli kişi 16 Haziran tarihinde tutuklanmıştı

Fotoğraf: AA

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş hakkında Twitter'da yaptığı paylaşım gerekçesiyle tutuklanan Vedat M. isimli kişi yapılan itiraz üzerine tahliye edilerek hakkında ev hapsi kararı verildi. Vedat M. ifadesinde, paylaşımı yaptığı sırada alkollü olduğunu ileri sürerek, “şehitlere ve şehit eşlerine yapılan hakaretlere bir nevi karşılık vermek” amacıyla paylaşımı yaptığını söyledi.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a Twitter hesabından cinsiyetçi saldırı ve tehditte bulunan 36 yaşındaki Vedat M.’nin tutuklandıktan bir gün sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

M.’nin avukatının tutuklama kararına karşı yaptığı itirazı inceleyen Sakarya 1. Sulh Ceza Hâkimliği, tahliyesine karar vererek, hakkında evden ayrılmama şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar vermiş.

Karar ile birlikte tahliye olan Vedat M. ev hapsinde kalacak.

Kendi adına kayıtlı “@VedatMuti7” Twitter hesabından Başak Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi saldırıda bulunduğu tespit edildikten sonra gözaltına alınan Vedat M., 16 Haziran’da savcılıkta verdiği ifadede, suçlama konusu yapılan paylaşımı yaptığı sırada alkollü olduğunu, “askerlere ve şehitlere hakaret edilmesine kızdığı için” bu paylaşımı yaptığını ileri sürerek kendisini şöyle savunmuş:

Bana sormuş olduğunuz ‘@VedatMuti7’ Twitter hesabı 2019 yılında açtığım ve o zamandan beri paylaşımlara açık bir şekilde kullandığım sosyal medya hesabımdır. Cep telefonumdan şifresiz bir şekilde doğrudan bu hesaba giriş yapabilmekteyim. Suça konu paylaşımla alakalı sosyal medyada gezerken Selahattin Demirtaş ile alakalı özgürlüğüne ilişkin kampanya başlatılması üzerine açılan hashtag (konu başlığı) içeriğine girdim. Bu sırada 2 şişe bira içmem nedeniyle alkollüydüm. Bu başlık altında yapılan yorumları incelediğimde askerimize, şehitlerimize hakaretler edildiğini gördüm. Bunun üzerine öfkelenerek internette bulduğum suça konu paylaşımı herhangi bir ekleme yapmadan doğrudan paylaştım. Paylaştığım sırada eşine hakaret içerikli olduğunu bilmiyordum. Dikkat etmemiştim. Bu paylaşımın sonrasında bu nedenle sildim. Okumadan paylaşım yaptığım için pişmanım. Ben kesinlikle suça tahrik amacıyla bu paylaşımı yapmadım. Benim hatam paylaşımın içeriğine dikkat etmemem oldu. Üzerime atılı suçlamaları bu şekilde kabul etmiyorum.

 

Gazete Duvar

DAHA FAZLA HABER OKU