Akşener: İktidar yolun sonuna geldi; gençler nasıl bir düzende yaşadığınızı unutmayın

"İktidara geldiğimizde kimse size yemediğiniz yemeğin hesabını ödetemeyecek"

Fotoğraf: İYİ Parti Basın

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne dair eleştiriler getirdiği konuşmasında “İktidar yolun sonuna geldi, milletimizin bu düzenin böyle gitmeyeceğini görüyor” dedi. Gençlere “nasıl bir düzen içinde yaşadığınızı unutmayın” diyerek seslenen İYİ Parti lideri, “Çoğunuz cebinizdeki para yüzünden sadece bir çay söyleyebiliyorsunuz” dedi.

İYİ Parti lideri, TBMM’de grup toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye’nin yönetilme sistemine eleştiriler getirdi.

"İşsizlik üniversitelere yayıldı. Milletimiz harap ve bitap düşmüşken vatandaşa yalan söylemeyi bırak Erdoğan” ifadesini kullanan Akşener, şunları söyledi:

İktidara geldiğimizde kimse size yemediğiniz yemeğin hesabını ödetemeyecek. Biz bunun için varız. Bu kuvvetler ayrılığı, demokrasi, bağımsız medya ve şeffaflıkla başarabiliriz. İktidara denetleyen kurum ne kadar bağımsız olursa kaynaklar adaletli dağılır. Adresi teslim ihale yapamaz iktidar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “kimin dost kimin düşman olduğuna dair bilgisi olmadığı” görüşünü dile getiren Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı da eleştirirken şu ifadeleri kullandı:

Damadına sahip çıkanları dost, 'Bu damattan bakan olmaz' diyenleri düşman sanıyor. Biz anlatmaktan yorulduk sen kandırılmaktan yorulmadın sayın Erdoğan. Milletimiz bu düzenin böyle gitmeyeceğini artık görüyor, iktidar yolun sonuna geldiğini görüyoruz. Boyun eğmeden, korkmadan geliyoruz. Çünkü artık güneşin doğma zamanı.

Bu yönetim sistemi ve ekonomiden sorumlu damadı. Çalışmak isteyenlere ve üniversite mezunlarına sırtını çevirdi. Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir. İşsizine iş sunacak bir ülkedir. Mesele iktidarın önce neyi düşündüğüdür. Gençler, nasıl bir düzende yaşadığınızı unutmayın. Çoğunuz cebinizdeki para yüzünden sadece bir çay söyleyebiliyorsunuz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti iktidarlarının gençlerle hep bir sorunu olduğu görüşünü dile getiren Akşener, şöyle devam etti:

Giydiğine karışıyor. Yediğine-içtiğine karışıyor. Oturmasına-kalkmasına karışıyor. Gençliğini hakkıyla yaşamamış adamlar; gençlere sürekli bir ders verme havasında. Sürekli bir ayar verme havasında. Sürekli bir parmak sallama havasında…

Bunları yaparken bari onları düşünseler, ama düşünmüyorlar. Attıkları hiçbir adımda gençlerimize güven yok, hep dikte etmek var. Gençlerin hakkı hukuku söz konusu olduğunda, hep itip kakmak var, hep dayatmak var.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU