Taşgetiren: Erdoğan'ın arzusuna kalsa Ayasofya'yı 18 yıl önce açardı

“Danıştay’a havale, biraz şu anda ‘komisyona havale’ gibi gözüküyor”

Fotoğraf: AA

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, Ayasofya’nın ibadete açılması tartışmaları konusunda “Erdoğan’ın arzusuna kalsa Ayasofya’yı 18 yıl önce açardı” dedi.

Taşgetiren, bugünkü köşe yazısında 2 Temmuz’da Danıştay’ın Ayasofya için vereceği karara dikkati çekerek şunları söyledi:

Tayyip Erdoğan’ın arzusuna kalsa Ayasofya’yı 18 yıl önce açardı. Şimdi de açar bir karar ile. Danıştay’ı falan beklemez. Danıştay’ın işi değil bu çünkü. Danıştay’a havale, biraz şu anda “komisyona havale” gibi gözüküyor. 

Karar yazarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ayasofya mitinglerine katıldığını söylerken özetle şöyle yazdı:

Bütün iktidarların önüne Ayasofya gündemi konmuştur. O dönemlerde dindarlardan oy alan siyasi partiler “samimiyet testi”ne sokulup, sıkıştırılmıştır da. Onlar da ya duymazlıkdan gelmiş, ya ık – mık etmiş, ya hiçbir şey yapmıyor gözükmemek için küçük jestler yapmayı tercih etmişlerdir. 

İslâmî muhitler, Ayasofya’nın açılması söz konusu olduğunda her zaman heyecan duydular, duyarlar. Ayasofya semboldür. Oraya baktığımda bir yandan “iktidarı zorlamaktan kaçınma”, bir yandan “Biz yerimizi belli edelim, iktidar ne yaparsa ona da saygılı olalım” gibi bir tavrın içinde görünüyorlar. Bu arada Cumhurbaşkanı’nın “bilmediğiniz şeyler var, provokasyon vs.” sözlerinin getirdiği bir kaygı atmosferi de gözleniyor. 

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU