Habertürk’te sert tartışma: Milletin gözünün içine bakarak yalan söyleyen geri zekalılar

Teke Tek Bilim programında, koronavirüs salgınında vaka sayılarının yeniden artması ve Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi tartışıldı, taraflar birbirine sert ifadelerle yüklendi

Ekran Alıntısı: Habertürk

Gazeteci Fatih Altaylı'nın Teke Tek Bilim programına konuk olan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Serdar Savaş ile Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek arasında tartışma yaşandı.

Teke Tek Bilim programında, koronavirüs salgınında vaka sayılarının yeniden artması ve Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi konuşuldu.

Tarafların açıklamaları sürerken Savaş'ın ekrana getirilen grafiğin yanlış olduğunu ifade etmesi sonrasında tansiyon yükseldi.

Savaş'ın bir anda bağırmaya başlaması üzerine şaşkınlık yaşayan Altaylı, uyarıda bulunmasına rağmen tartışma alevlendi.

"Milletin gözünün içine bakarak yalan söyleyip de ondan sonra 600 tane çocuğu ölüme gönderecek böyle profesör geri zekalılarla"  ifadesini kullanırken mikrofonunu çıkaran Savaş, Fatih Altaylı'nın "Serdar Hocam şov yapmayın rica ediyorum" uyarısı üzerine oturarak mikrofonunu tekrar taktı ve programa devam etti.


“Halk TV'de söyleyebilirsiniz”

Savaş, önümüzdeki hafta sonu yapılacak YKS sınavının ertlenmesi gerektiğini belirterek "Bakanlığın açıkladığı verilere göre,  bu sınavın neticesinde meydana gelecek bulaşmalar neticesinde 600 kişi hayatını kaybedecek. Peki bunun hesabını kim verecek?" diye de sordu.

Programın moderatörü Fatih Altaylı ise Dr. Savaş'ın bu sözleri üzerine "Hocam bu sözleri Halk TV'de söyleyebilirsiniz ama burası yeri değil. Bu bir bilim programı ve biz siyasi eleştiri yapmıyoruz, bilim konuşuyoruz" diye uyarıda bulundu.

Dr. Savaş ise YKS sınavının neden ertelenmesi gerektiğini anlattı ve yaşanan vaka artışlarında toplumu suçlayan yaklaşımların yanlış olduğunun altını çizdi.

 

Independent Türkçe, Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU