CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki atamaları eleştiren İYİ Partili Dervişoğlu: Sabrın da bir sınırı var

Seçimlere Millet İttifakı olarak birlikte girdiklerini hatırlatan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, söz konusu atamaların sadece kendilerinde değil, CHP'li bazı isimlerde de rahatsızlığa neden olduğunu savundu

Dervişoğlu: Siz sadece İYİ Parti'nin değil, Cumhuriyet Halk Partisi'nin de sağlam damarını rahatsız eden uygulamalara imza atmaya devam derseniz, toplumsal kaygıyı artırmaktan geri durmayacağınızı göstermeyi sürdürürseniz, sabrın da bir sınırı var / Fotoğraf: AA

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin İzmir İl Kongresi'nde konuşma yaptı.

Partisinin diğer siyasi partilere örnek olacak şekilde demokrasiyi içselleştirdiğini savunan Dervişoğlu, İzmir'de İYİ Partililerin bazı taleplerinin belediyeler tarafından yerine getirilmediğini ileri sürdü.

"Sadece İYİ Parti'nin değil, CHP'nin sağlam damarını rahatsız eden uygulamalara imza atmaya devam derseniz..."

Genel ve yerel seçimlere Millet İttifakı olarak CHP ile birlikte girdiklerini hatırlatan Müsavat Dervişoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki bazı atamaların, kendilerinin yanı sıra bazı CHP'lileri de rahatsız ettiğini savundu:

İyi Partinin, Cumhuriyet Halk Partisinin özellikle büyükşehir belediye başkanlığından beklediği sadece iş, aş, vesaire değildir. Cumhuriyet Halk Partili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığından İYİ Partinin beklediği İzmir'in doğru, ehil insanlarla yönetilmesidir. Siz sadece İYİ Partinin değil, Cumhuriyet Halk Partisi'nin de sağlam damarını rahatsız eden uygulamalara imza atmaya devam derseniz, toplumsal kaygıyı artırmaktan geri durmayacağınızı göstermeyi sürdürürseniz ‘sabrın da bir sınırı var.

Hiçbir belediyeden kendisi ya da yakın çevresinin iş için talepte bulunmayacağını ileri süren Devişoğlu, "Atamalar yaparken makamları mevkileri doldururken kör göze parmak sokar gibi toplumsal tartışma yaratabilecek adımları atmaktan uzak duralım. Ona cesaret denmez, cüret denir, hiçbir cüretkara da İzmirli müsaade etmez. Böyle bilinmelidir" ifadelerini kullandı.

Oy verme işlemi sürüyor

Mevcut başkan Hüsmen Kırkpınar'ın tek aday olarak katıldığı kongrede, oy verme işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU