Şili'de Kovid-19 kaynaklı muhtemel can kayıpları, doğrulanmış ölümlerin yaklaşık 2 katı

Sağlık Bakanlığı, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı ölümlerin 4 bin 57’sinin doğrulandığını, virüs sebepli muhtemel ölü sayısının ise 7 bin 144 olduğunu ifade etti

Ülkede Kovid-19 kaynaklı toplam ölü sayısının 7 bin 144'e ulaştığı ifade ediliyor / Fotoğraf: Reuters

Güney Amerika ülkesi Şili'de muhtemel yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı ölüm sayısının 3 bini aştığı belirtildi.

Şili Sağlık Bakanlığı'nın haftalık olarak paylaştığı, Kovid-19 'un da dahil olduğu verilerinin yer aldığı raporda, ülkede Kovid-19 kaynaklı doğrulanmış ölümler ile muhtemel virüs sebepli toplam ölü sayısının 7 bin 144 olduğu ifade edildi.

Kovid-19 kaynaklı doğrulanmış ölüm sayısı 4 bin 75'e ulaşırken, doğrulanmamış muhtemel virüs kaynaklı ölüm sayısının ise 3 bin 69 olduğu kaydedildi.

Metropolitan Bölgesi salgının merkezi

Ülkede salgından en çok etkilenen ve başkent Santiago'yu da kapsayan Metropolitan Bölgesi, 5 bin 531 doğrulanmış ve muhtemel Kovid-19 kaynaklı ölümün görüldüğü yer olarak öne çıktı.

Şili, vaka sayısında Latin Amerika'da 3. sırada

Nüfusu 19 milyonu aşan Şili, 236 bin 748 vaka sayısıyla Latin Amerika'da Brezilya ve Peru'nun ardından en çok vakanın görüldüğü ülke durumunda bulunuyor.

Ülkenin eski Sağlık Bakanı Jaime Manalich, Dünya Sağlık Örgütü'ne bildirilen Kovid-19 kaynaklı ölümlerin, halka açıklananın neredeyse iki katı olduğunun basına yansımasının ardından geçen hafta istifa etmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU