Feyzioğlu’ndan yürüyen baro başkanlarına eleştiri, “Derin devletle ilişki misiniz?” sorusuna cevap

Çoklu baro sistemine karşı Ankara’ya yürüyen baro başkanları için “Bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir.,yoksa başka bir şey için midir" diyen Feyzioğlu, “Derin devletle ilişkili misiniz” sorusuna da cevap verdi

Metin Feyzioğlu (sağda) çoklu baro sistemine karşı olduğunu söyledi ama sisteme tepki için yürüyen baro başkanlarına da destek vermedi / Fotoğraf: AA - Cumhuriyet Gazetesi

İktidar tarafından önerilen 'Çoklu baro sistemi'ne tepki gösteren 80 baro başkanı tarafından Ankara’ya başlatılan yürüyüşe katılmayan Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CNN Türk’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı.

Bazı baro yönetimleri tarafından iktidar politikalarını savunmakla eleştirilen Feyzioğlu’nun gündeminde yürüyen baro başkanları da vardı.

Yürüyen başkanların Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin Saray'da açıklandığı törene gelmediklerini hatırlatan Feyzioğlu, "Külliye'ye neden gelmediniz?" ifadesini kullandı.

Çoklu baro yapısına kendisinin de karşı olduğunu iddia eden Feyzioğlu, ancak yapılması gerekenin "iktidar ve meclis partileriyle diyalog olduğunu" belirtti.

Çoklu Baro sistemine karşı yürüyen başkanlara eleştiri

Feyzioğlu’nun açıklamalarında yürüyen başkanlara da eleştiri vardı.

"Bir kere 80 baro yürümüyor, bu onların demokratik hakkı" diyen Feyzioğlu, "Sorun gerçekten bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir. Yoksa başka bir şey için midir" ifadesini kullandı.

“Çoklu baro kavramına karşıyız”

30 civarında baronun yürüdüğünü söyleyen Metin Feyzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Çoklu baro kavramına karşıyız. 80 baromuz da karşı. Bir ilde birden fazla baro kurulmasına izin veren bir düzenlemeyi istemiyoruz. Yargının üç ayağından biri olan barolar için yanlış buluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanına da anlattım.

Derin devletle ilişki sorusuna cevap

TSK tarafından Suriye'de sürdürülen operasyonlara verdiği desteğe yönelik eleştirilere de cevap veren Feyzioğlu, Çelik’in "'Derin devletle' ilişkili olduğunuza ilişkin suçlamalara ne diyorsunuz" şeklindeki sorusuna "Ben devletin menfaatlerini hukuk çerçevesinde korumakla görevli bir kurumun başkanıyım" diye cevap verdi

 

Independent Türkçe, CNN Türk

DAHA FAZLA HABER OKU