Brezilyalı Ronaldo, Enes Ünal'ın takımdan ayrılmasını istemiyor: Ona sahip olmak isteriz ama bu bize bağlı değil

Real Valladolid'in başkanı efsane futbolcu Ronaldo Nazario, takımda kiralık olarak forma giyen Enes Ünal'ı kadroda tutmak için büyük çaba harcayacaklarını söyledi

Enes Ünal - Ronaldo Nazario / Fotoğraf: AA

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Real Valladolid'in başkanı olan "Fenomen" lakaplı Brezilyalı eski futbolcu Ronaldo Nazario, milli futbolcu Enes Ünal'ın gelecek sezon kadrolarında kalmasının "çok zor" olduğunu söyledi.

La Liga ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nin sponsoru Santander bankasının düzenlediği video konferansta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ronaldo, Villarreal'den kiralık olarak iki sezondur Valladolid'e transfer edilen milli futbolcu Enes Ünal'dan övgüyle söz etti.

Ronaldo, Enes'in bir yıl daha kadrolarında olmasını istediğini ancak bu olasılığı çok zor gördüğünü belirterek, şöyle konuştu:

Bizim için çok önemli bir futbolcu ama şimdi kendi takımına dönmek zorunda. Biz elbette ona sahip olmak isteriz ama bu bize bağlı değil. Fakat şunu söyleyebilirim ki, Enes'i kadromuzda tutmak ve gollerine bizde devam etmesini sağlamak için büyük bir çaba harcayacağız.

Oynadığı dönem elde ettiği başarılarla "Fenomen" lakabını alan ve futbol dünyasının efsane isimlerinden biri olan Brezilyalı Ronaldo, kendisine göre gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları ise şöyle sıraladı:

Pele, Diego Armando Maradona, Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo.

 

Enes Ünal - AA.jpg
Enes Ünal, 2017'de 14 milyon ödenerek Manchester City'den Villareal'e transfer olmuştu / Fotoğraf: AA

 

Paris Saint Germain'de forma giyen Fransız forvet Kylian Mbappe'nin tarzının kendi stiline çok benzediğini aktaran Ronaldo, "Futbolumu, günümüzde bana en çok hatırlatan isim Mbappe. Son vuruşları, topla oynama şekli, fizik gücü bana çok benziyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ronaldo, Real Madrid'de olsa transfer etmek isteyeceği ilk futbolcunun Mbappe olacağını söyledi.

UEFA'nın dün yeni formatını açıkladığı Şampiyonlar Ligi'nin "8'li Final" şeklinde oynatılmasını da değerlendiren Ronaldo, şunları kaydetti:

Futbolcu olarak en büyük başarılarım bu formatta oldu. Ben çok zevkli final maçları izleyeceğimizi sanıyorum. Tek maç olması, takımları daha fazla risk almaya itecektir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Villarreal ile Haziran 2022'ye kadar sözleşmesi olan 23 yaşındaki milli futbolcu Enes Ünal'un Valladolik ile kiralık sözleşmesi sezon sonunda bitiyor.

Kariyerine Bursaspor altyapısında başlamasının ardından 2015'te 4 milyon 400 bin euro bedelle Manchester City'ye giden Enes, Genk, Nac Breda, Twente gibi kulüplere kiralanmasının ardından 2017'de 14 milyon euro bonservis ödenerek Villareal'e transfer edilmişti.

İspanyol ekibiyle bu sezon La Liga'da 26 kez sahaya çıkan milli futbolcu, takımına 5 gol ve 2 asistlik katkı sağladı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU