New York Valisi Cuomo açıkladı: ABD Açık Tenis Turnuvası 31 Ağustos'ta seyircisiz olarak düzenlenecek

Bu sezon yapılacak ikinci Grand Slam turnuvası olmaya hazırlanan ABD Açık'ın, 31 Ağustos-13 Eylül tarihlerinde düzenleneceği bildirildi

Normalde sezonun dördüncü Grand Slam turnuvası olan ABD Açık, Kovid-19 salgını nedeniyle seyircisiz yapılacak / Fotoğraf: Reuters

New York Valisi Andrew Cuomo, teniste sezonun dördüncü grand slam turnuvası olan ABD Açık'ın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına tedbir amacıyla 31 Ağustos-13 Eylül tarihlerinde seyircisiz olarak düzenleneceğini duyurdu.

Resmi Twitter hesabından paylaşım yapan Cuomo, "ABD Açık 31 Ağustos-13 Eylül tarihlerinde New York Queens'te seyircisiz olarak düzenlenecek. ABD Tenis Federasyonu (USTA) oyuncuların ve çalışanların sağlığını korumak için olağanüstü bir şekilde çalışacak" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Cuomo, salgın nedeniyle testlerin, ek temizliklerin, ek soyunma odalarının yapılacağını ve katılımcılar için güvenli ulaşım ile barınak imkanlarının sağlanacağını belirtti.

Sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık düzenlenirken, Fransa Açık 20 Eylül-4 Ekim tarihlerine ertelenmiş, Wimbledon ise salgın nedeniyle iptal edilmişti. ABD Açık, bu sezon düzenlenecek ikinci Grand Slam turnuvası olacak. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU