Whatsapp üzerinden ödeme yapma sistemi ilk kez Brezilya’da başlatıldı

120 milyon kullanıcısı ile Whatsapp’ın ikinci en büyük pazarı olan Brezilya, artık bir yandan mesajlaşırken bir yandan para gönderebilecek

Fotoğraf: Reuters

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook’un kendine ait platformlar üzerinden e-ticareti güçlendirme hedefi Whatsapp ile başladı. 

Bir süredir konuşulan uygulama üzerinden ödeme yapma projesi, WhatsApp’ın Hindistan’dan sonraki en büyük ikinci pazarı Brezilya’da hayata geçiyor. 

120 milyon Brezilyalı kullanıcısı WhatsApp Pay ile ücretsiz olarak para gönderebilecek, küçük şirketlerden satın alma yapabilecek. Üstelik yazışmalarını terk etmeden… 

Ödemeler için Brezilya’nın en büyük kredi ve banka kartı operatörü Cielo ile anlaşıldı. Cielo’nun hisseleri haberin ardından yüzde 30 yükseldi. 

2018’de Hindistan’da test edilen WhatsApp Pay, Brezilya ile birlikte ilk kez bir ülke genelinde kurulmuş oldu. 

WhatsApp COO’su Matt Idema, konuyla ilgili “Küçük işletmelerin dijital ekonomisinin ve dijital ödeme sistemlerinin büyümesine yardımcı olacağımıza inanıyoruz” dedi. 

Idema, Kovid-19 etkisiyle borç verirken ya da ödeme yaparken artık eskisi gibi temasların kurulamayacağını hatırlattı. 

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, yıl başında yaptığı açıklamada Whatsapp Pay için Brezilya, Meksika, Endonezya ve Hindistan’a öncelik vereceklerini söylemişti. 

 

Independent Türkçe, FT, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU