TFF Başkanı Nihat Özdemir, yeniden başlayan ligi değerlendirdi: Süper gidiyoruz, aman nazar değmesin

TFF Başkanı Nihat Özdemir, yeniden başlayan lig için "Gerek takımların gerekse hakemlerimizin performansını çok iyi gördüm. Hakemler ve takımlar ellerinden geleni yaptılar" dedi. Özdemir, Muslera ve Andone'nin sakatlanmasına çok üzüldüğünü söyledi

Nihat Özdemir / Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına tedbir amacıyla mart ayında ertelenen Süper Lig, 12 Haziran'da seyircisiz olarak yeniden başladı ve 27. hafta müsabakaları dün oynanan Sivasspor-Denizlispor maçıyla tamamlandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Milliyet'e yaptığı açıklamada normalleşme süreci çerçevesinde yeniden başlayan Süper Lig’e iyi bir dönüş yapıldığını kaydetti.

Yaklaşık 3 ay süren araya rağmen hem takımların hem de hakemlerin performansını başarılı bulduğunu söyleyen Özdemir, şöyle konuştu:

Süper gidiyoruz, aman nazar değmesin. Gerek takımların gerekse hakemlerimizin performansını çok iyi gördüm. Tabii ki Muslera ve Andone’nin sakatlıklarına çok üzüldüm. Dilerim sahalara çok çabuk dönerler. Bu üzüntümüzün dışında çok şükür başka bir şey yaşamadık. Hakemler ve takımlar ellerinden geleni yaptılar.

Süper Lig kulüplerinin fiziksel olarak genel itibarıyla iyi görüntü verdiğini belirten Özdemir, şu değerlendirmeyi yaptı: 

Kolay mı onca ayrılıktan sonra yeniden motive olmak? Fiziksel olarak bazı takımları hazır gördüm. Örneğin 10 kişi kalan Fenerbahçe ve Trabzonspor’un yanı sıra Rizespor, Antalyaspor ve Başakşehir’in ortaya koydukları mücadele gerçekten çok iyiydi. Çünkü üç ay ayrılıktan sonra yeniden toparlanmanın zorluğunu anlatmaya gerek yok. 

Süper Lig kulüplerini TFF Sağlık Kurulu tarafından hazırlanan sağlık protokolü kurallarını titizlikle uygulamaları yönünde çağrı yapan Özdemir, "Hayırlısıyla şu kalan 7 haftayı tamamlarız. Elbette başlamak önemliydi ve bunu başardık. Başlamak bir işi yarı yarıya bitirmek demektir, inşallah güzel bitireceğiz” şeklinde görüş belirtti.

 

Independent Türkçe, Milliyet

DAHA FAZLA HABER OKU