Türkiye ve İran arasındaki uçuşlar 1 Ağustos itibarıyla başlıyor

İranlı mevkidaşı Zarif’le görüşen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bir sonraki üçlü Suriye zirvesinin İran’da gerçekleşeceğini söyledi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile / Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile İran arasındaki uçuşların 1 Ağustos itibarıyla açılmasının planlandığını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’le Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya gelen Çavuşoğlu, daha sonra düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, "İkili ilişkileri ele aldık, salgın sırasında gösterdiğimiz dayanışmayı devam ettirmemiz gerekiyor. Özellikle, sınırlarda geçişleri sağlamaya başladık, sınırları açtık. Yolcular için çalışmaya devam edeceğiz. Uçuşların 1 Ağustos itibariyle başlaması planlanıyor" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, Libya'da kalıcı ateşkesin sağlanması için Rusya'yla görüşmelerin devam edeceğini söyledi.

Üçlü zirve İran’da

Bakan, Rusya-İran-Türkiye arasınaki üçlü Suriye zirvesinin bir sonraki adresinin İran olduğunu açıkladı.

Çavuşoğlu, "İran’a yönelik tek taraflı yaptırımlara karşıyız” ifadelerini kullandı.

Zarif: Türkiye'ye doğalgaz akışı yeniden başlayacak

İranlı bakan Zarif ise, "Biz her zaman diyalog içerisinde olmalıyız" diyerek, diplomatik taşınmazlarla ilgili anlaşma imzalandığını duyurdu.

Türkiye’ye doğalgaz akışının yeniden başlayacağını söyleyen Zarif, "Suriye’de kalıcı barış için önce sanal ortamda ardından İran’da bir toplantı düzenleyeceğiz" sözlerini kullandı.

İran'da son durum ne?

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, son 24 saatte ülke genelinde Kovid-19 nedeniyle 113 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve 2 bin 449 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı.

İran'da böylelikle toplam can kaybı 8 bin 950'ye, vaka sayısı da 189 bin 876'ya çıktı. İran'da hali hazırda 30 bin 336 kişi aktif olarak koronavirüs tedavisi görüyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU