Günlük vakalarla birlikte maske ve sosyal mesafe kurallarına uymayanların sayısı da artıyor

Türkiye’de son 3 gündür vaka sayılarının tekrar yükselmesi sonrası normalleşme tedbirleri de tartışma konusu oldu. Hafta sonunu dışarıda geçiren vatandaşların çoğunun maske takmadığı görüldü

Fotoğraf: AA

Normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte Türkiye’de günlük yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının tekrar yükselişe geçmesi sonrası vatandaşların tedbirlere ne kadar uyduğu tartışma konusu oldu.

Son 3 gündür günlük vaka sayılarının binin üzerinde seyretmesi üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da maske, mesafe ve hijyen konusunda uyarılarını yeniledi.

Salgının kontrolden çıkma ihtimaline karşı Koca, eski önlemlerin tekrar geri gelebileceğinin de sinyalini verdi
 

Türkiye koronavirüs maskesiz AA (1)_1600x1083.jpg
Fotoğraf: AA


Maskesiz dolaşanların sayısı artıyor

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle birlikte vatandaşlar, tatil günlerini dışarıda geçiriyor.
 

Türkiye koronavirüs maskesiz AA (2)_1600x1067.jpg
Fotoğraf: AA


Toplu kullanım alanlardaki yoğunluklarda artış gözlenirken, vatandaşların da maske kullanımına uymadığı görüntülere yansıyor.
 

Türkiye koronavirüs maskesiz AA (7)_1478x1200.jpg
Fotoğraf: AA


Normalleşme sürecinin uygulandığı İstanbul'da çok sayıda vatandaşın ya maske takmadığı ya da çenesinin altında tuttuğu gözlendi.
 

Türkiye koronavirüs maskesiz AA (3)_1600x1118.jpg
Fotoğraf: AA


Hafta sonunu ve güzel havayı fırsat bilen çok sayıda İstanbullu özellikle deniz kenarına inerken, her platformda sıkça dile getirilen sosyal mesafe kuralına dikkat edilmediği görüldü.
 

Türkiye koronavirüs maskesiz AA (8)_1600x1133.jpg
Fotoğraf: AA


Bakırköy ve Zeytinburnu sahiline gelen çok sayıda kişi, kendileri gibi çocukları için de önlem almadı. Yeni normal hayata geçişte yapılan duyurulara ve uyarılara riayet edilmediği görüntülere de yansıdı.
 

Türkiye koronavirüs maskesiz AA (11)_1538x1200.jpg
Fotoğraf: AA


Bilim Kurulu üyesi uyardı: Normalleşme eskiye dönüş olarak algılandı

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, artan vaka sayılarına ilişkin yaptığı değerlendirmelerde, normalleşme sürecinin eskiye dönüş olarak algılandığını ve bu nedenle insanlarda tedbirlerin uygulanması konusunda bir rahatlık oluştuğunu vurguladı.

Vatandaşların maske, mesafe ve hijyen konusunda duyarlı olması gerektiğini belirten Özlü, “Sadece birimizin değil herkesin maskeyi takması gerekiyor. O zaman hepimiz güvendeyiz demektir. Ama birimiz maske takmasa ben güvende değilim demektir” ifadelerini kullandı.

Özlü, tüm vatandaşların salgınla mücadelede duyarlı olması gerektiğini normalleşme sürecinde de tedbiri elden bırakmaması gerektiğini vurgulayarak, “Eğer mesafe, maske ve hijyen konusuna dikkat edersek normalleşme sürecinde geri adım atmamıza gerek kalmayacak. Salgın tekrar kontrolden çıkarsa o zaman başka tedbirler almak gerekecektir” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU