"Beni bu düzen öldürür" sözlerinden dolayı işsiz kalan şoför için Kılıçdaroğlu talimat verdi

Kılıçdaroğlu, TikTok’ta paylaştığı video sonrası işsiz kalan şoför için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş’a talimat verdi

Fotoğraf: TikTok

Salgın sürecinde TikTok'ta paylaştığı bir videoda 'Beni bu virüs değil, beni sizin düzeniniz öldürür' sözleriyle gündeme gelen tır şoförü Malik Baran Yılmaz, o günden beri iş bulamadığını belirterek yardım talep etmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a talimat vererek Malik Baran Yılmaz'ın işe alınmasını istedi.

Olayı sosyal medya hesabından paylaşan Gazeteci Çağdaş Tolga Işık şunları kaydetti:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu az önce Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı'nı arayıp TIR şöförü Malik Yılmaz'ın işe alınması için talimat verdi.

Ne olmuştu?

Tır şoförü Malik Baran Yılmaz, salgın sürecinde internette paylaştığı bir video, “Emekli, memur ve zengin değilim. İşçiyim, tır şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Ha senin lafınla açlıktan ölmüşüm, ha virüsten ölmüşüm. Ama beni bu virüs öldürmez, beni bu düzeniniz öldürür” sözleriyle gündeme gelmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 Yılmaz, 'Beni virüs değil, sizin düzeniniz öldürür' dediği videoyu paylaşmasının ardından  gözaltına alınan ve işinden kovulan Malik Yılmaz bir daha iş bulamadı.

Sosyal medya hesabından yeni bir video paylaşan Yılmaz, "Merhaba ben Malik Yılmaz. Beni tır şoförü olarak tanıdınız ama artık öyle değil. İnternete attığım videodan sonra işten çıkarıldım. O günden beri işsizim. İskenderun'da başvurmadığım yer kalmadı. Virüsten dolayı ya da çekindikleri bir şey mi var bilmiyorum ama o günden beri iş bulamadım. Bana yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim. Ne iş yapacağımın hiçbir önemi yok, elimden her iş geliyor. Ailemi kimseye muhtaç etmeyip geçindirdikten sonra her işi yapmaya hazırım" dedi.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU