Bingöl'de 5,7 büyüklüğünde deprem: 1 güvenlik korucusu hayatını kaybetti

Depremde 18 kişi yaralanırken birçok binada hasar oluştu

Bingöl'de meydana gelen depremde hasar meydana geldi / Fotoğraf: AA

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde saat 17.24'te 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, "Bingöl’ün Karlıova ilçesinde saat 17.24’te 5,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi" ifadelerine yer verildi.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, ilk bilgilere göre 3 kişinin yaralandığını belirterek, "Karlıova'nın Kaynarpınar köyündeki gözetleme kulesinde hasar meydana geldi, 3 güvenlik görevlisi yaralandı" dedi. 

Valilik, deprem bölgesinde 1 güvenlik korucusunın yaşamını yitirdiğini duyurdu. 

Göçük altında kalanlar kurtarıldı.

Yerin 5 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtilen depremin ardından artçı sarsıntılar meydana geldi.

Deprem-2.jpg
Bingöl Karlıova'daki depremde yollarda çatlakla oluştu / Fotoğraf: İHA


Bakan Kurum: Süreci yakından takip ediyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bingöl'de meydana gelen depremle ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin inceleme yapmak üzere bölgeye sevk edildiğini, süreci yakından takip ettiklerini bildirdi.

Kurum, Twitter hesabından, "Bingöl Karlıova'da meydana gelen ve çevre illerimizden hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimiz inceleme yapmak üzere bölgeye sevk edilmiştir. Süreci yakından takip ediyoruz" paylaşımda bulundu.

4.7'lik artçı

AFAD, saat 18.09'da ilçede 4.7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini açıkladı. 

Soylu: Depremden kaynaklı heyelan oluştuğu bildirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depreme dair Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Yayladere yolunda depremden kaynaklı heyelan oluştuğu bildirildi, yol açma ekipleri yola çıktı" ifadelerini paylaştı.

3 isim depremin yaşandığı bölgeye gidiyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ile depremin meydana geldiği Bingöl'e gitti.

Oktay, depremde 18 kişinn yaralandığını açıklayarak, "Yaralılardan şu an itibarıyla kritik durumda olan vatandaşımız yok" dedi.

Çevre illerde de hissedildi

Deprem Erzurum, Trabzon, Erzincan, Kars, Batman, Diyarbakır, Siirt, Mardin, Elazığ ve Malatya'da da hissedildi.

Erzurum Valisi Okay Memiş, merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin, yaptığı açıklamada bütün ekipleri Karlıova sınırına yönlendirdiklerini söyledi.

Köy muhtarlarıyla sık sık telefon görüşmesi halinde olduklarını ifade eden Memiş, şunları kaydetti:

Birkaç köyde 'ev çöktü' diye ihbar geldi ama bunlar içinde yaşam olmayan metruk evler. Oralara da arkadaşlarımız bakıyor. Bütün arkadaşlarımız jandarma, AFAD, 112 ekiplerimiz müdahale ediyor. İhtiyaç halinde ben de Çat ilçesine geçeceğim. Gerekirse Karlıova'ya da takviye yapacağız. Deprem Erzurum’da da hissedildi. Erzurum’da şimdilik bir olumsuzluk gözükmüyor. İlerleyen saatlerde yine değerlendireceğiz. Öncelikli kendi mülki hudutlarımızdaki yerleşim yerlerine müdahale edeceğiz. Eğer sorun yoksa hemen Karlıova'ya buradan ekipleri sevk edeceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU