Polonya Cumhurbaşkanı’nın seçim konuşması: LGBT hareketinin fikirleri, komünizmden daha tehlikeli

Katolik Hristiyanlığın koyu bir şekilde yaşandığı Polonya’da cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 28 Haziran’da düzenlenecek

Fotoğraf: Reuters

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT) hareketi fikirlerinin, komünizm ideolojisinden daha tehlikeli savundu.

AP’nin aktardığına göre Opole Voyvodalığı’nın Brzeg kasabasında düzenlenen seçim mitinginde konuşan Duda, muhafazakar bir siyasetçinin dile getirdiği “LGBT’nin bir halk değil ideoloji olduğu” görüşünü benimsediğini söyledi.

Duda, “yeni Bolşeviklik” olarak tanımladığı LGBT hareketinin, insanlık için komünist rejimden daha “yıkıcı” olduğunu iddia etti.

Polonya'da cinsel yönelime dayalı ayrımcılık yasa dışı ancak ülkede homofobi ve transfobinin yaygın olarak görüldüğü ifade ediliyor.

Katolik Hristiyanlığın güçlü bir biçimde yaşandığı Polonya, eşcinsel çiftlerin medeni durumunun hukuki olarak düzenlenmediği az sayıdaki Avrupa Birliği ülkesi arasında yer alıyor. 

 Uluslararası Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks Derneği Avrupa’nın (ILGA-Europe) yıllık Gökkuşağı Haritası ve İndeksi’nin 2020 sonuçlarını geçen günlerde açıklamıştı.

Derneğin Eş Başkanı Darienne Felemington  Macaristan, Polonya ve Türkiye gibi ülkelerde kamu politikalarının LGBT’leri tehdit ettiğini söylemişti.

Felemington şu ifadeleri kullanmıştı:

Macaristan, Polonya, Türkiye gibi ülkeler pandemiden önce de LGBTİ toplumunu hedef alan uygulamalarından dolayı ilgi odağındaydı. Macaristan’da cinsiyetin yasal olarak tanınmasını yasaklama taslağı, Polonya’da kürtaj ve cinsel eğitimini yasaklamak için önerilen taslak, Türkiye’nin siyasi liderleri tarafından LGBTİ kişilerin koronavirüsün sebebi olarak gösterilmesi gibi örnekler hükümetlerin kırılgan grup ve azınlıkların haklarını kısıtlamak için güçlü otoriteryen eğilimlerini krizle nasıl birleştirdiğine ilişkin uyarı işaretleri. Eğer ki Avrupa hükümetleri ve kurumları için hukukun üstünlüğü ve insan hakları konusunda kararlı bir duruş sergilemek için bir zaman varsa, o zaman bu zamandır!

 

AP, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU