CHP Genel Merkezi’nde koronavirüs paniği

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarıbal’ın sekreterinde çıkan koronavirüs sonrasında bu kişiyle temas kuran herkes zorunlu izne çıkarıldı. Kılıçdaroğlu ile yakın görüşen Sarıbal’ın ilk testi negatif. Kılıçdaroğlu’nun ise test yaptırıp yaptırmadığı bilinmiyor

CHP Genel Merkezi'nde bir personelde çıkan koronavirüs endişeye neden oldu / Fotoğraf: AA

Koronavirüs salgınının etkisinin devam ettiği Türkiye’de hastalık paniğinin yaşandığı yerler arasına CHP Genel Merkezi de girdi.

Cumhuriyet’ten Mahmut Ilıcalı’nın haberine göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal’ın sekreteri olarak genel merkezde görev yapan personelin koronavirüs testi pozitif çıktı.

Koronavirüsün ilk olarak bu kişinin eşinde belirlendiği, devamında aynı kişinin ziyaretçi yasağına karşın hafta başında genel merkeze gelerek bina içerisinde diğer çalışanlarla görüştüğü ve yemekhaneyi kullandığı iddia edildi.

İlk testi negatif çıktığı için görevine normal bir şekilde devam eden sekreterle bu süre içerisinde temas eden bütün personel kamera kayıtları izlenerek tek tek tespit edilerek, kendi izin hakları kullandırılarak 14 gün zorunlu izne çıkarıldı.

Kılıçdaroğlu’yla da görüştü

Sarıbal’ın sekreteri ile temas eden bir çay ocağı çalışanı ile Orhan Sarıbal’ın da koronavirüs testi yaptırdığı, Sarıbal’ın ilk testinin negatif çıktığı ancak hafta başı tekrar test yaptıracağı da öğrenildi.

Sarıbal’ın süreç içerisinde görüştüğü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise test yaptırıp yaptırmadığı bilinmiyor.

Sarıbal’ın 1 Haziran’dan bu yana 3 Haziran ve 10 Haziran olmak üzere iki kere basın toplantısı düzenlediği kaydedildi.

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU