Malatya’da iki yük treni çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı, 1 kayıp

Malatya’da iki yük treni çarpıştı. 1 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin yaralandığı kazada, kayıp 1 kişiyi bulmak için enkazda arama çalışması başlatıldı

Elazığ’dan Malatya istikametine giden bir yük treni ile Malatya’dan Elazığ istikametine giden başka bir yük treni, Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Hatunsuyu Mahallesi Karabağlar mevkisinde çarpıştı.

Kazada her iki trenin makinist bölümleri demir yığınına dönerken, bölgeye çok sayıda ambulans ve arama-kurtarma ekibi yönlendirildi.

 

20200613_2_42938445_55881871.jpg
Fotoğraf: AA

 

Bölge halkının da yardıma koştuğu kazada, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı arama kurtarma ekipleri ile AFAD ekipleri tarafından demir yığınına dönen trende arama çalışmaları başlatıldı.

Kazada yaralanan İbrahim Halil Kaya, Erdoğan Batar, Yılmaz Güneş ve ismi öğrenilemeyen bir kişi yaralı olarak kurtararak olay yerinde bekleyen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Mahmut Kaya isimli demiryolu çalışanın ise cansız bedenine ulaşıldı.

 

20200613_2_42938445_55881861.jpg
Fotoğraf: AA

 

Kazada trende bulunduğu öğrenilen Mehmet Ulutaş’a ise ulaşılamadı. Ekipler olay yerinde köpeklerin de kullanıldığı arama kurtarma çalışması başlattı.

Maden ve katı yağ taşıdıkları öğrenilen iki yük trenini kaldırmak için iş makineleri olay yerinde çalışmalara başladı.

 

İHA

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU