The Simpsons hakkında ırkçılık tartışmaları: Apu karakteri değişebilir

Geçen yıl, Apu’nun Sorunu adlı belgeselde, komedyen Hari Kondabolu, birçok ünlü isimle Apu karakteri hakkında konuşmuştu

The Simpsons’ın yaratıcılarından Al Jean, Güney Asyalı Apu hakkındaki tartışmaların ışığında, karakterin önemli bir değişim geçirebileceğini söyledi.

Jean, The Daily Beast’e verdiği röportajda, karakterin hala “yapım aşamasında” olduğunu ve Güney Asyalılara zorbalık yapmak için kullanılmasına “çok üzüldüğünü” ifade etti.

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beyaz aktör Hank Azaria’nın seslendirdiği Apu, 1990’da yayımlanan “The Telltale Head” (İspiyoncu Kafa) bölümünden beri dizide yer alıyordu.

Ancak geçen yıl, Apu’nun Sorunu adlı belgeselde, komedyen Hari Kondabolu’nun, birçok ünlü isimle sorunlu Apu karakteri hakkında konuşması, tartışmaları alevlendirdi.

Söz konusu tartışmalarla ilgili açıklama yapan Jean, şunları aktardı:

“Ben, Apu’nun Güney Asyalıları gururlandıran pek çok yönü olduğuna her zaman inandım. Bu biraz karmaşık bir mesele. Ancak Apu yüzünden kimse şiddet görmemeli. Bu konuda çok üzgünüm.”

Bunun yanı sıra, dizinin 'Stark Raving Dad' adlı, Michael Jackson’ın konuk olduğu eski bir bölümü de dolaşımdan kaldırılmıştı. Bu kararının “yerinde” olduğunu belirten Jean ayrıca, Michael Jackson’la ilgili ortaya çıkan taciz iddialarına değinerek, bölümün artık “yanlış bir amaca” hizmet ettiğini söyledi.


 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Irmak Göksu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU