Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı: Türkiye, Doğu Akdeniz'de hakim güç olmayı hedefliyor

GKRY Dışişleri Bakanı Hristodulidis, Türkiye'nin faaliyetlerinin, Kuzey Kıbrıs Türklerinin çıkarlarını korumaya yönelik değil, daha büyük hedeflerin bir parçası olduğunu iddia etti

Fotoğraf: AA

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki doğalgaz arama faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Videokonferans yöntemiyle düzenlenen Delphi Ekonomik Forumu'nda konuşan Nikos Hristodulidis, Türkiye'nin Doğu Akdeniz’de yürüttüğü sondaj çalışmalarını 'olumsuz bir senaryo' olarak niteleyerek, AB üyesi Güney Kıbrıs'ın egemenlik haklarının ihlal edildiğini savundu.

AB üyesi bir ülke sıfatıyla ellerindeki tüm siyasi, diplomatik ve hukuki araçları kullanarak Türkiye'nin söz konusu faaliyetlerine karşılık vermeye çalıştıklarını belirten Hristodulidis, Türkiye'nin eylemlerinin Kuzey Kıbrıs Türklerinin çıkarlarını korumaya yönelik olmadığını, daha büyük plan ve hedeflerin parçası olduğunu iddia etti.

'Türkiye bölgedeki boşluğu doldurmaya çalışıyor'

Hristodulidis, "Bölgemizde bir boşluk oluştu ve Türkiye bölgede hâkim güç olmak için bu boşluğu doldurmaya çalışıyor. Tam da bu nedenle, özellikle şu anda Avrupa ülkeleri ve Brüksel, Türkiye'nin amaçlarını anlamışken AB, bölgede lider rolüne soyunmak için harika bir fırsata sahip" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, Sputnik

DAHA FAZLA HABER OKU