Eşini öldüren kadın: Keşke ölmeseydi; çektiklerimden sonra hapishane daha huzurlu bir yer olarak geldi bana

Konya'da eşini öldüren Fadik Sağdıç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, haksız tahrik indirimi uygulayarak, cezayı 15 yıla indirdi

Görsel: Pixabay

Konya'da 28 yıllık eşi Veysel Sağdıç'ı (53) uyuduğu sırada başına keserle vurarak öldüren 3 çocuk annesi Fadik Sağdıç (46), 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İlk önce ağırlaştırılmış müebbet olarak verilen ceza, haksız tahrik indiriminin üst sınırdan uygulanmasıyla 15 yıla düştü. Sağdıç savunmasında, "Keşke ölmeseydi. Çok pişmanım. İnanın hapishane bile evimden daha huzurlu. Hapishane inanın çektiklerimden sonra çok huzurlu bir yer olarak geldi bana" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, mahkeme gerekçeli kararında, Fadik Sağdıç'ın eşi tarafından uzun süre cinsel, fiziksel ve psikolojik şiddet gördüğünü, bu nedenle verilen cezada haksız tahrik indiriminin yüksek sınırdan uygulandığını bildirdi. Fadik Sağdıç'ın eşini uyuduğu sırada öldürdüğü için 'meşru müdafaa' koşullarının oluşmadığı kaydedildi.

Hakkında 'eşi kasten öldürme' suçundan Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Sağdıç,  karar duruşmasına SEGBİS ile katıldı. Sağdıç son savunmasında, "28 senedir ne çektiğimi bir ben, bir Allah bilir. Evlilik hayatım boyunca hep şiddet, iftira ve kıskançlık vardı. Çok agresif biriydi" dedi.  Olay günü kocasının kendisini tehdit ettiğini öne süren Sağdıç, "Bana, ‘bunun gecesi var, sen görürsün’ dedi. Ondan sonra kendimi kaybetmişim. Kendime geldiğimde her şey bitmişti. ‘Allah'ım ben ne yaptım’ dedim. Ben bunu yapacak bir insan değilim. Yapacak bir şeyim kalmamıştı. Ben onu öldürmek istememiştim. Keşke ölmeseydi. Çok pişmanım. İnanın hapishane bile evimden daha huzurlu. Hapishane inanın çektiklerimden sonra çok huzurlu bir yer olarak geldi bana" diye konuştu.

Mahkeme, Fadik Sağdıç'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ardından da cezayı, suçun haksız tahrik altında işlendiğine kanaat getirip,  iyi hal indimi uygulayarak 15 yıla indirdi. 


Indepedent Türkçe, Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU