George Floyd'un öldürülmesiyle alay ederken görüntülenen gardiyan açığa alındı

ABD'nin New Jersey kentinde ırkçılığı protesto erden eylemcilere bağırıp Floyd'un ölümünü canlandıran kişilerden birinin bir gardiyan olduğu açıklandı

ABD'de siyahi Amerikalı George Floyd'un polis tarafından öldürümesiyle dalga geçen gardiyan açığa alındı.

Biri gardiyan, diğeri kargo şirketi FedEx çalışanı iki kişi, New Jersey kentinde Siyahilerin Hayatı Önemlidir (Black Lives Matter) eylemcileri geçerken Floyd'un öldürülmesiyle dalga geçmiş, bu kişilerden biri Floyd'u öldüren polis memuru Derek Chauvin'i taklit ederek dizini arkadaşının üzerine bastırmış ve eylemcilere bağırırken görüntülenmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görüntülerde eylemcilerin, Başkan Donald Trump'ın seçim afişi ve ABD bayrağının asılı olduğu kamyonetlerin bulunduğu bir mülkün yanından geçtiği görülüyor.

Polisleri desteklemek üzere hazırlanan  "Tüm Hayatlar Önemlidir" yazılı afişlerin de bulunduğu alanda bir grup görülüyor. İki kişi Chauvin'in Floyd'u öldürmesini canlandırırken arkada bulunanlardan birinin yaşananları kameraya çektiği görülüyor. Eylemcilerse bu kişilere tepki gösteriyor.

Görüntüdeki iki kişiden hangisinin gardiyan olduğu açıklanmadı.

Ancak sosyal medyada binlerce kez görüntülenen görüntüler büyük tepki çekti. New Jersey Ceza İnfaz Kurumu yaptığı açıklamada "Floyd'un öldürülmesiyle alay eden nefret dolu ve hayal kırıklığı yaratan görüntüde" yer alan gardiyanın açığa alındığını duyurdu.

FedEx şirketi de söz konusu eyleme karışan çalışanın görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

New Jersey'nin Franklin ilçesi Belediye Başkanı John Bruno ve Emniyet Müdürü Brian Zimmer ise yaptıkları açıkalamada "bu kişilerin tiksindirici eyleminden dehşete düştük ve üzüntü duyduk" ifadesine yer verdi.

New Jersey Valisi Phil Murphy de Twitter hesabından ırçılık karşıtı eylemcilere karşı yapılan hareketi kınadı ve "birkaç kişinin eyleminin, sistemik ırkçılığı kaldırmaya doğru olan ilerleyişten dikkati uzaklaştırmasına izin vermeyeceklerini" söyledi.

 

Independent Türkçe, AP, New York Times

DAHA FAZLA HABER OKU