Elektronik kelepçe takılan Mahmut Alınak: Biz bu ülkenin modern köleleriyiz

Mayıs ayında tahliye edilen Mahmut Alınak’ın ayağına elektronik kelepçe takıldı. Alınak “Tarihteki kölelik halkasının bir benzeridir bu elektronik kelepçe” diyerek tepki gösterdi

Tutuklandıktan bir süre sonra 13 Mayıs’ta tahliye edilen Kürt siyasetçi Mahmut Alınak’ın ayaklarına adli kontrol kapsamında elektronik kelepçe takıldı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Alınak’ın oğlu ve avukatı Bişar Abdi Alınak, "Özgürlük ve barış düşlerimize pranga vuramayacaksınız” paylaşımında bulundu.

Yayınladığı videoda elektronik kelepçe uygulamasını sert bir dille eleştiren Mahmut Alınak, “Biz bu ülkenin modern köleleriyiz. Tarihte Afrika’da, Amerika’da, sömürgeciler siyahlara ne yapmışlarsa kölelere ne yapılmışsa, burada bize reva görülen de budur. Bugün gelip ayak bileğime elektronik kelepçe taktılar” dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Adliye ve emniyetin rövanşını alıyorlar”

Ayağına takılan elektronik kelepçeyi kölelik halkasına benzeten Alınak, “Tarihte kölelere takılan kölelik halkasının bir benzeridir bu elektronik kelepçe. Belli ki adliyede ve emniyet müdürlüğünde bileklerime kelepçe vuramadıkları için hevesleri kursaklarında kalmıştı. Şimdi kendilerince bunun rövanşını almaya çalışıyorlar” diye konuştu. 

Alınak, cezaevinde iken hücresinin önündeki avludan çok az da olsa güneş alabildiğini ve elektronik kelepçe ile bundan yoksun bırakıldığını söyledi.

“İnanç ve gayemizden asla taviz vermeyeceğiz”

Mazlumlara, ezilenlere ve dünya insanlarına karşı tarihi sorumlulukları olduğunu aktaran Alınak, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: 

“Bir zerre güneş alamayacağım. Bilmezler ki biz inançlarımızdan ve gayemizden asla taviz vermeyeceğiz. Sivil mücadeleyi doruklaştırmak için hayatımızın son nefesine kadar mücadele edeceğiz. Halkımıza karşı sorumluyuz Mazlumlara, ezilenlere ve dünya insanlarına karşı tarihi olarak sorumluyuz. Selam ve sevgilerimle.”

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU