Birleşik Krallık'ta aralarında "Miss Hitler" yarışmacısının da bulunduğu 4 Neo-Nazi hapis cezasına çarptırıldı

"Miss Hitler" güzellik yarışması katılımcısı Alice Cutter'la eski partneri, yasaklı aşırı sağcı örgüt Ulusal Eylem'e üyelikten hapis cezası aldı

Yargıç Cutter'ın Ulusal Eylem örgütünde liderlik görevinde bulunmadığını ancak grubun liderlerinden birinin "güvenilir sırdaşı" olduğunu söyledi (RT) T

Birleşik Krallık'ta aralarında "Miss Hitler" adlı güzellik yarışmasının katılımcılarından Alice Cutter da dahil 4 kişi yasadışı Neo-Nazi grubu Ulusal Eylem'e üye olmaktan tutuklandı.

23 yaşındaki Alice Cutter 3 yıl, Cutter'ın eski partneri 25 yaşındaki Mark Jones 5 buçuk yıl hapis cezası aldı.

Yargılanan diğer iki kişi 24 yaşındaki Garry Jack ve 19 yaşındaki Connor Scothern de sırasıyla 4 buçuk yıl ve 1 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cutter, "Miss Hitler" adlı güzellik yarışmasına "Miss Buchenwald" lakabıyla katılmıştı. Buchenwald, İkinci Dünya Savaşı'nda Naziler'in kurduğu ölüm kaplarından birinin adı.

Cutter örgütün "Hitler Haklıydı" afişleri açtığı gösterilere katılsa da Ulusal Eylem üyesi olduğunu reddetti Ancak mahkemede jüriye Cutter'ın sinagoglara zehirli gazla saldırılması ve bir Yahudi'nin başıyla futbol oynanması hakkında "şaka yaptığı" mesajları da gösterildi.

Cutter'ın eski partneri Jones'un ise örgütün yasaklanmasından sonra devamında önemli rol oynadığı açıklandı. 

Savcılar Cutter ve Jones'un beraber yaşadığı evde Nazilerin kullandığı aletler, svastika sembollü küpe ve eşarplar, muşta ve birden fazla bıçak bulunduğunu da belirtti.

2013'te kurulan Ulusal Eylem adlı Neo-Nazi örgüt, 2016'da İşçi Partili Jo Cox'un öldürümesinin ardından resmi Twitter hesabından cinayeti destekleyen mesajlar yayınlamış, aynı yıl "terör" bağlantıları nedeniyle yasaklanmıştı.

Ulusal Eylem aynı zamanda Birleşik Krallık'ta  II. Dünya Savaşı'ndan bu yana yasaklanan ilk aşırı sağcı grup olma özelliği taşıyor.

Birleşik Krallık hükümeti, Neo-Nazi grubu "nefreti kışkırtıp şiddeti yücelten, ırkçı, anti semitik ve homofobik bir örgüt" diye tanımlamıştı.

 

Independent Türkçe, BBC, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU