Davutoğlu’ndan Ayasofya açıklaması: Sıkıştığınızda kutsallarımızı kullanmaktan vazgeçin

Ayasofya’nın yeniden ibadete açılabileceği açıklamalara tepki gösteren Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, “Kutsallarımıza, ortak sembollerimize sıkıştığınızda kullanacağınız bir kart muamelesi yapmaktan vazgeçin” dedi

Ahmet Davutoğlu / Fotoğraf: AA

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, haftalık gündem toplantısında Ayasofya’nın yenide ibate açılmasıyla ilgili iktidar cephesinden gelen açıklamalara tepki gösterdi.

Ayasofya’nın bir pazarlık konusu olamayacağını belirten Davutoğlu, "Kutsallarımıza, ortak sembollerimize sıkıştığınızda kullanacağınız bir kart muamelesi yapmaktan vazgeçin. Öncelikle şunu açıkça ifade edelim, Ayasofya sizin elinizde bir malzeme, bir araç veya bir pazarlık kartı değildir” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bunların yarını bile yoktur”

“AK Parti-MHP ve Vatan Partisi koalisyonu Türkiye’yi bir askeri nizamiye, milletimizi hizaya sokulması gereken kalabalıklar, devleti ise askerî harekât komutanlığı zannetmektedirler” diyen Davutoğlu, şu ifadelere yer verdi:

“Bu iktidarın bütün siyasi vizyonu, gelecek perspektifi de bugünden ibarettir. Bunların bir yarını bile yoktur. Onun için bu iktidarın iktidarda kalmaktan başka hiçbir vizyonu bulunmamaktadır. İktidarda kalmasına yarayacak her şeyi hiç utanmadan kullanabilir.”

“Kredi ile çözüm halkı daha da borçlandırır”

Davutoğlu, ABD, AB, Japonya ve İngiltere Merkez Bankalarından yüz bulamayan ve içeride millete dış mihraklar masalı anlatan iktidarın şimdi de “teknik çalışmalar yoğun biçimde devam ediyor” laflarıyla durumu idare etmeye çalıştığını söyledi.

Ekonomik sorunların krediyle çözmenin halkı daha da borçlandıracağını ifade eden Davutoğlu, “Milleti borçlandırarak örtülü tefeciliğe mi soyunuyorsunuz? Her soruyu kredi ile çözüleceğini sanıyorsunuz. Bozabilirsiniz, yıkabilirsiniz ama inşa edemezsiniz. Cahil ve liyakatsiz kadrolar ve bu yönetim anlayışı ile krizlerden çıkamazsınız” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU