Tez-Koop-İş Başkanı Özdemiroğlu: AVM’lerin açılmasının etkisi 15 Haziran’dan sonra ortaya çıkar

Tez-Koop-İş Genel Başkanı Özdemiroğlu, AVM’lerde önlemlerin yetersiz olduğunu ileri sürdü. Bazı çalışanların virüse yakalandığını belirten Özdemiroğlu, “Asıl etkinin 15 Haziran’dan sonra çıkmasını bekliyoruz”

1 Haziran'da tüm AVM'ler açıldı / Fotoğraf: AA

İki aydan uzun süre koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kapalı kalan alışveriş merkezleri  (AVM), normallexme uygulamaları kapsamında 1 Haziran’dan itibaren tüm mağazalarıyla açılmıştı.

Cumhuriyet’e konuşan Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, Mersin’den bir AVM’de, Kayseri ve Konya’da da bazı mağazalarda vaka görüldüğünü söyledi. 

Özdemiroğlu, Kayseri ve Konya’daki bazı mağazaların karantinaya alındığını aktararak “İstanbul’daki bir AVM’de iki işçide vaka pozitif. Bazı kentlerdeki AVM’lerden de vaka haberleri geliyor. Ancak asıl etkinin 15 Haziran’dan sonra çıkmasını bekliyoruz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“AVM’lere girişten sonra denetleme yok”

AVM’lerdeki önlemlerin sadece kapı girişinde ateş ölçmekten ibaret olduğunu savunan Özdemiroğlu, “Müşteriler içeri girdikten sonra onları denetleyen yok. AVM’lere girdikten sonra bir kısmı maskelerini çıkararak mağazaları gezmeye başlıyor. Mağaza personeli uyarıyor ancak bu durumda da sözlü tartışmalar yaşanabiliyor. Çalışanlar denenen ürünleri kabinlerde dezenfekte etmek zorunda kalıyor” diye konuştu.

"Müşteriler fiziki mesafeye önem göstermiyor"

Kabin görevlisi çalışanlara yönelik bir önlem alınmadığını ifade eden Özdemiroğlu, “Salgına açık halde çalışıyorlar. Mağaza içerisine giren müşteri sayısını ölçen bir sistem yok. Müşteriler özellikle kasa önlerinde fiziki mesafeye özen göstermiyor. Çalışanlar kendilerini güvende hissetmiyor” ifadelerini kullandı.

Özdemiroğlu, üyelerinin bulunduğu TÜBİTAK’ta da vaka çıktığını, bir katta çalışan 48 kişinin evlerine gönderildiğini belirterek, tedbir almadığını söylediği TÜBİTAK yönetimini eleştirdi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU