Takım otobüsüne taşla saldıran Benficalı taraftarlar, teknik direktör ve futbolcuları da tehdit etti

Tondela ile 0-0 berabere kalan Benfica'nın taraftarları, takım otobüsüne taşla saldırmalarının ardından, aynı zamanda teknik direktör Bruno Lage ile iki futbolcunun evlerinin kapılarına tehdit ve hakaret içerikli mesajlar bıraktığı ortaya çıktı

Estadio Da Luz'da Tondela ile 0-0 berabere kalan Benfica, Porto ile puan farkını açma şansını kaybetti / Fotoğraf: SL Benfica

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına tedbir amacıyla mart ayında ertelenen Portekiz Birinci Futbol Ligi (Primeira Liga), başladığı ilk haftada olaylarla anıldı.

3 Haziran'da başlayan ve dün akşam oynanan üç karşılaşmayla heyecanın devam ettiği Primeira Liga'ya Benfica takım otobüsüne yapılan taşlı saldırı gölge düşürdü.

Porto ile şampiyonluk mücadelesi veren Benfica, rakibinin kaybettiği haftada sahasında Tondela'yı ağırladı. Karşılaşma öncesinde Benficalı taraftarlar, Estadio Da Luz tribünlerine 21 bin 116 atkı bıraktı.

 

 

Rakibiyle 0-0 berabere kalan Benfica, Porto ile arasındaki puan farkını açma şansını tepti ve iki takım eşit puanda haftayı kapattı.

 

Benfica otobüsü - Twitter.jpg
Benfica otobüsüne yapılan saldırı sonrası otobüsün camları kırıldı / Fotoğraf: Twitter

 

Kovid-19 nedeniyle seyircilerin alınmadığı maça, stadyum etrafında toplanan bazı taraftarlar beraberliğe tepki göstererek Benfica takım otobüsüne taşlı saldırıda bulundu. 

Yapılan saldırıda darbe alan Alman futbolcu Julian Weigl ile Sırp Andrija Zivkovic'in tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

 

Bruno Lage - Benfica.jpg
Benfica Teknik Direktörü Bruno Lage / Fotoğraf: SL Benfica

 

Benficalı taraftarlar, teknik direktör ve futbolcuları da tehdit etti

Portekiz ekibi Benfica'nın taraftarları, art arda kaybedilen puanlardan dolayı teknik direktör Bruno Lage ve bazı futbolcuları tehdit etmeye başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Benfica'da takım otobüsüne taşla saldıran bir grup taraftarın, bazı futbolcular ile teknik direktör Lage'nin evlerine de tehdit mesajları bıraktıkları medyada yer aldı.

Portekiz basınında yer alan haberlerde, teknik direktör Lage dışında futbolculardan Pizzi Fernandes ile Rafa Silva'nın evlerinin kapılarına kırmızı renkli sprey boyalarla, hakaret ve tehdit içerikli mesajlar yazıldığı ileri sürüldü.

 

Weigl-Zivkovic-Instagram.jpg
Julian Weigl ile Sırp Andrija Zivkovic taburcu olduktan sonra taraftarlara mesaj gönderdi / Fotoğraf: Instagram

 

Weigl ve Zivkovic taburcu edildi

Benfica otobüsüne yapılan taşlı saldırıda hafif yaralanan Alman futbolcu Julian Weigl ile Sırp Andrija Zivkovic hastanede tedavi edildikten sonra taburcu oldu.

Taburcu olmalarının ardından Instagram hesaplarından iyi oldukları bilgisini paylaşan Weigl, "İyiyiz. Biliyoruz ki gerçek Benfica taraftarları böyle değil" paylaşımında bulundu.

 

 

Zivkovic'de ikilinin birlikte çekilen fotoğraflarını paylaştığı gönderisine şu notu ekledi:

Sizlere ikimizin de iyi olduğunu bildirmek isteriz. Ne yazık ki, bu davranışı haklı gösteremeyiz. Ne olursa olsun Benfica için savaşmaya ve her şeyi vermeye devam edeceğimizi garanti ederiz.

 

 

Benfica, Portekiz Ligi'nde oynadığı üçüncü maçından beraberlikle ayrılarak şampiyonluk yolundaki kayıplarını sürdürdü.

Portekiz'de son verilere göre 33 bin 592 Kovid-19 vakasına rastlanırken, bin 455 kişi yaşamını yitirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU