NBA'in eski yıldızlarından Stephen Jackson, George Floyd’un kızı Gianna'nın tüm sorumluluğunu üstlendi

ABD'de George Floyd'un öldürülmesinin ardından eski NBA yıldızı olan yakın arkadaşı Stephen Jackson, Floyd'un 6 yaşındaki kızı Gianna'nın tüm sorumluluğunu üstlendiğini açıkladı

Stephen Jackson / Fotoğraf: Reuters

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir polis memurunun siyahi George Floyd'u öldürmesinin ardından protestolar sürerken, NBA'in eski yıldızlarından Stephen Jackson, "İkiz kardeşim" dediği Floyd'un 6 yaşındaki kızı Gianna'nın sorumluluklarını üstlendiğini duyurdu.

Gianna’nın annesi Roxie Washington ile düzenlediği basın toplantısında konuşan Jackson, Floyd’un çocuğu büyürken yanında olmaktan mahrum bırakıldığını ve küçük bir kız çocuğunun babasız kaldığını vurguladı.

 

 

Jackson, Gianna’nın her zaman yanında olacağına, gözyaşlarını sileceğine ve düğününde koluna girip törende onun yanı başında olacağına söz verdi. Eski NBA yıldızı, protestoların devam edeceğine de değinerek hiçbir yere gitmeyeceklerini ve sonuna kadar Floyd için adalet arayışını sürdüreceklerini de kaydetti.

Floyd'un eşi Washington da Adalet arayışlarının süreceğini belirterek, şöyle konuştu:

Kim ne derse desin George iyi bir adamdı. Polis memurları George’u bizden kopardı ancak günün sonunda evlerine, ailelerin yanına döndü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Washington, Gianna’ya babasının ölümünü nasıl anlatacağını bilemediğini dile getirerek, kızına sadece “nefes alamadı” diyebildiğini aktardı.

"George Floyd Go Fund Me" ve "Gianna Floyd Go Fund Me" adıyla düzenlenen yardım kampanyalarında bugüne kadar 10 milyon doların üzerinde bağış yapıldı.

 

 

Jackson, George Floyd’un ölümünden sonra konuştuğu ilk Instagram videosunda Floyd’un, hayatında değişiklikler yapmak ve yeniden başlamak için Minnesota’ya gittiğini, orada kamyon şoförlüğü yapmak için iş aradığını aktarmıştı.

 

Independent Türkçe, Skor

DAHA FAZLA HABER OKU