Polis memurunun şehit olduğu soruşturmada zanlılar, emniyette kabul ettiklerini mahkemede reddedip birbirini suçladı

Diyarbakır'da 4 gün önce polis memuru Atakan Arslan'ın şehit olduğu silahlı saldırının failleri Ferit Aytekin ile Muhammed Emir Cura emniyette ifadelerinde suçu kabul etti, mahkemede ise birbirlerini suçladı

Fotoğraf: İHA

Diyarbakır'da bir polis memurunu şehit ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheliler, emniyette suçu kabul ederken mahkemede aksi yönde ifade verip birbirlerini suçladı.

Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesi, 5 Nisan Mahallesi'nde 30 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00 sıralarında polis ekibinin durumundan şüphelenilen kişilere kimlik kontrolü yapmak amacıyla yaklaştığı sırada, şahıslardan birinin tabancayla ateş etmesi sonucu polis memuru Atakan Arslan ağır yaralandı. Sevk edildiği hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayaran Atakan Arslan, hayatını kaybetti.
 

atakan arslan iha.jpg
Atakan Arslan / Fotoğraf: İHA


Polis memuru Atakan Arslan'ın şehit olduğu silahlı saldırının faillerine yönelik başlatılan operasyon kapsamında 3 kişi gözaltına alındı. İlk olarak gözaltına alınan Muhammet Emir Cura ve Ferit Aytekin ile M.A.'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinde zanlı Ferit Aytekin ile Muhammed Emir Cura suçu kabul etti. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, daha sonra adliyeye çıkarıldı. 

"Silahı elime verdi"

Şüphelilerden Muhammed Emir Cura  Diyarbakır Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği'nde verdiği ifadesinde şu iddiada bulundu:

Emniyette verdiğim ifadede dayak yediğim için şuurum kapandı, bu nedenle bir şey hatırlamıyorum. İfademde polis memurunun vurulduğu ana ilişkin beyanım ve olaydan sonra silahı M.E.C. isimli şahısların oturup kalktığını düşündüğüm eve baktığım sırada ben birini vurdum şeklindeki beyanımı kabul etmiyorum. Onun dışındaki diğer beyanlarım doğrudur.

Ferit Aytekin'in kendisine iftara attığını iddia eden Cura, "Ferit, işlediği suçu üzerime atıyor. Bana kurusıkı diye silahı verdi. Olay sırasında biz polisi görmedik. Ferit ile sokakta tost yemeye gittiğimiz sırada arkamızdan biri 'Gel buraya' diyerek seslendi. Ferit bir gün önce kavga etmişti. Hasımları çoktu. Sonra rastgele bir el ateş ettikten sonra 'kaç' diyerek silahı da elime verdi” şeklinde konuştu. 

"Cura yalan söylüyor"

Şüphelilerden Ferit Aytekin de Cura'yı suçladığı ifadesinde, "Polis 'dur' deyince ben durdum. Cura polisi hedef alarak bir el ateş etti. Kesinlikle polis memurunu vurmadım ve ateş etmedim. Cura yalan söylüyor" şeklinde savunma yaptı. 

2 kişi tutuklandı, 1 kişi serbest

Mahkeme delilleri dayanak göstererek Cura ve Aytekin'in tutuklama tedbirinin ölçülü olduğuna karar verdi.  Zanlı M.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu arada tetiği çeken zanlının tespiti için saldırıda kullanılan silahlar ve mermiler üzerinde gerekli parmak izi incelemesi sürüyor.

Valilik, işkence iddialarını reddetmişti

Olayın şüphelilerinden Muhammed Emir Cura’nın emniyette çekilen bir fotoğrafı basına sızdırılmıştı.

Bu fotoğrafta Cura, elleri arkadan bağlı, yarı çıplak ve yüzüstü bir şekilde yerde yatıyor olarak görülüyor.

Diyarbakır Valiliği, söz konusu fotoğrafın “işkence” olarak nitelenmesinin ardından bir açıklama yapmıştı.

Açıklamada Cura’nın ağzından çıkardığı bir jilet ile personele saldırdığı ifade edilmiş ve özetle şöyle denilmişti:

Kendisinin ve görevlilerimizin güvenliği sağlamak adına daha detaylı arama yapılacağı esnada direnmesi üzerine orantılı güç kullanılarak kıyafetleri çıkartılmış ve iç çamaşırının bel bölümündeki lastik kısmında bir jilet daha bulunmuştur.

Bazı sosyal medyada hesaplarında paylaşılan görüntü üst arama işlemi esnasında çekilmiş olup konu ile ilgili idari tahkikat, tespit edildikten hemen sonra başlatılmıştır.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU