Yurttaşlardan protestolardaki yasadışı fiillere dair ihbar görüntüleri isteyen Dallas polisine K-pop videosu yağdı

K-pop hayranları teşkilatın video uygulamasına sevdikleri dans performanslarını yükledi

Kullanıcılardan biri, Taemin'in soygun yapan birini canlandırdığı video klibini paylaşarak, "İşte yasadışı fiil" diye yazdı (Billboard)

Twitter kullanıcıları, ABD’de devam eden gösterilerdeki şiddet olaylarına dair ihbar videosu isteyen polise yaratıcı biçimde karşılık verdi.

Gergo Floyd’un ölümünün ardından Minnesota’da başlayan protestolar ülke genelinde yayılırken, Dallas Polis Teşkilatı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “yasadışı fiillere” dair kanıt istedi.

Teşkilatın paylaşımında, “Elinizde protestolarda kaydedilmiş yasadışı fiillere yönelik bir video varsa ve bizle paylaşmak istiyorsanız, iWatch Dallas uygulamamıza yükleyebilirsiniz. Kimliğiniz görünmez” ifadeleri yer aldı.

Teşkilatın tweet’ine yanıt veren bazı kullanıcılar ise favori K-pop gruplarının dans gösterilerini ve performanslarını paylaştı.

 


Huffpost’a göre kullanıcılardan biri, “Sizin için bir videom var” diye yazdı. Bir diğer kullanıcı da “İşte video, size özelden daha fazlasını da yollayabilirim” dedi.

 


Bazı kullanıcılar durumu tersine çevirerek polis şiddetine yönelik görüntüler yayımlarken, K-pop hayranları da iWatch uygulamasına müzik videoları yükleme çağrısı yaptı.

Hayranların çağrısından kısa bir süre sonra polis teşkilatı, uygulamanın çöktüğünü açıkladı. Teşkilatın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

Bazı teknik sorunlar yüzünden uygulama bir süreliğine devre dışı kalmıştır.

Independent Türkçe, Huffpost

DAHA FAZLA HABER OKU