Kamu bankaları: Finansman imkanını müşterilerine fiyat artışı olarak yansıtan firmalar kredi kapsamından çıkartılacak

Üç kamu bankasından yapılan ortak açıklamaya göre 27 Mayıs 2020’den itibaren fiyat artışı yapmış firmalar, ürün ve hizmet fiyatlarını artış öncesi seviyeye çekmeleri koşuluyla kredi alabilecek

Kolaj: Independent Türkçe

1 Haziran’da Sosyal Hayatı Destek, Tatil Destek, Taşıt Kredisi ve Konut Kredisi olmak üzere dört yeni kredi paketini duyuran üç kamu bankasından yeni bir açıklama geldi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yerli üretim yapan firmalara destek vermenin ve firmalarla yapılacak anlaşmalar kapsamında müşterilerin ilgili sektörlerden alacağı ürün/hizmetleri uygun şartlarda finanse edebilmesinin amaçlandığını duyuran kamu bankaları, şu ifadelere yer verdi: 

Kredi kullandırım sürecinde, açıklanan kredi paketlerinin kapsamına ve amacına uygun olarak faaliyet gösteren firmalarla çalışılacak olup sunulan uygun finansman imkanını, ürün veya hizmetlerinde fiyat artışı olarak müşterilere yansıtan firma olması durumunda ilgili firmalar kredi paketi kapsamı dışına çıkartılacaktır.

27 Mayıs 2020 tarihinden itibaren fiyat artışı yapmış olan firmaların da ürün ve hizmet fiyatlarını artış öncesi seviyeye çekmeleri koşuluyla kampanyalara katılması ve bankalarımızla çalışmaları mümkün olabilecektir.

Ne olmuştu?

Türkiye’de 1 Haziran itibariyle başlayan normalleşme sürecinin ardından Ziraat, Vakıfbank ve Halkbank’tan yapılan ortak açıklamada, normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için verilecek dört yeni kredi paketinin detayları duyurulmuştu. 

Bu paket, sıfır ve ikinci el konut alacaklara 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıl vadeli ve aylık yüzde 0,64 ila 0,74 faizle finansmanı da kapsıyor. 

Pakette ayrıca maksimum 150 lira limitli 60 aya kadar vadeli araç kredisi ile 10 bin liraya kadar 6 ay ödemesiz 36 ay vade ile tatil kredisi de bulunuyor. 


AA

DAHA FAZLA HABER OKU